Firme controlate de oameni de afaceri din Olt vor construi Varianta de ocolire Sighișoara

0
786

CNAIR a anunțat că a fost desemnat câștigătorul care va proiecta și construi Varianta de ocolire Sighișoara. Astfel, ofertantul declarat câștigător este „ASOCIEREA S.C. CLEAN PREST ACTIV S.R.L – S.C. T DANCOR ROMCONSTRUCT S.R.L. – ILCI INSAAT SANAYI VE TICARET A.Ș. –  S.C. PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA S.R.L”.

Clean Prest Activ și Dancor Romconstruct sunt firme controlate de frații Dan și Cornel Ciocan de la Rotunda. Dan Ciocan a fost ales deputat din partea PSD în legislatura 2016-2020, însă a fost exclus din partid în vara anului 2020.

Durata de execuție a Variantei de ocolire a orașului Sighișoara este de 38 luni (14 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuție). Perioada de garanție oferită de antreprenor este de 60 de luni. Pentru această lucrare DRDP Brașov a primit în total opt oferte.

Varianta de ocolire Sighișoara are o lungime de 13,057 km și va avea câte o bandă pe sens. Traseul ocolitoarei se desprinde din DN13 la km 108+600 (kilometraj pe DN 13) în partea de est a municipiului, în apropierea localității Albești, după care se îndreaptă către nord-est revenind în DN 13 la km 123+120 (kilometraj pe DN 13) în apropierea localității Hetiur.