Inspectorii din cadrul DSVSA Olt au emis o ordonanță de suspendare a activităţii la o firmă de catering din Slatina, din cauza lipsei de igienă.
Totodată, s-au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 41.200 lei, și 25 avertismente la magazine alimentare, restaurante, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie-patiserie, fiind descoperite următoarele tipuri de neconformități constatate:
-conditii de igiena și depozitare necorespunzătoare ;
-etichetare necorespunzătoare ;
-nerespectare program de autocontrol ;
-produse neetichetate corespunzător ;
-dosare medicale cu termen depășit ;
-lipsă monitorizare temperaturi pentru spațiile cu regim termic controlat .
Inspectorii din cadrul DSVSA Olt au efectuat, în perioada 1 ianuarie-15 februarie, 88 de controale oficiale care au urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peste, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final .
În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372735838; fax 0249416726 – DSVSA Olt.