Finanțări de peste 5 milioane de dolari! O tânără din Caracal le-a obținut

0
1103

Ana-Maria Constantin este originară din Caracal, județul Olt, a făcut liceul la București, a studiat astrofizica și informatica la Harvard, a lucrat la Microsoft, pe Coasta de Vest a SUA, a lansat un startup de inteligență artficială la Seattle și a obținut finanțări de capital de risc de 5,4 milioane de dolari în 2 ani, de la Google și alți investitori americani.

Într-un interviu video pentru StartupCafe.ro, antreprenoarea, în vârstă de 31 de ani, a povestit că a obținut cartea verde pentru reședință în SUA cu susținerea Microsoft, care a angajat-o, iar în timpul pandemiei COVID, tânăra româncă ajunsă în America a avut curajul să se desprindă de gigantului tech și să-și lanseze propriul startup de inteligență artificială, Cascade AI, alături de un cofondator american, Pulak Goyal.

„Microsoft a aplicat pentru green card-ul meu, a fost work sponsored green card (carte verde susținută de angajator – n.r.). (…) Pentru că sunt relații de prietenie între România și America, în general pentru cetățenii români coada de așteptare este mult mai scurtă decât pentru cetățeni din alte țări”- a povestit Ana-Maria Constantin, directoarea (CEO) startupului Cascade AI. 

În urmă cu câteva săptămâni, tânăra olteancă și-a obținut și cetățenia americană și poate să voteze la alegerile prezindețiale din SUA, din 5 noiembrie, dar evită să discute despre preferințele politice.

Ce face Cascade AI? Startup-ul lansat de Ana-Maria Constantin și Pulak Goyal a realizat o platformă care folosește inteligența artificială pentru a ajuta angajații din companiile mari să acceseze și să-și gestioneze mai ușor asigurările și beneficiile de sănătate pe care li le plătesc angajatorii în cadrul pachetelor extra-salariale complexe din SUA. Sptămâna trecută, startup-ul a obținut o rundă de finanțare de 3,75 de milioane de dolari, condusă de Gradient, fondul de capital de risc al Google. În total, Cascade AI a reușit să atragă investiții de 5,4 milioane de dolari, în 2 ani de existență.

VEZI AICI INTERVIUL ÎN ÎNTREGIME