Fenomenul depopulării satelor. O comună din Olt a pierdut sute de locuitori într-un deceniu

0
457

Fenomenul depopulării satelor din județul Olt ia amploare, mai mulți primari plângându-se, în ultima perioadă, că populația a scăzut dramatic în ultimii ani. Astfel, un semnal de alarmă vine din comuna Morunglav, din județul Olt, care a pierdut peste 360 de persoane într-un deceniu.

Primarul comunei Morunglav, Nicolae Cărămizaru, s-a arătat îngrijorat de noile date statistice primite, spunând că depopularea este accentuată.

„Vă informez cu îngrijorare că, în urma unui răspuns primit de la structura de statistică de la nivelul județului Olt, numărul locuitorilor cu domiciliul stabil în Morunglav, la 31 dec 2021, era de numai 2.184. În 2011, populația era de 2.545 locuitori. Se observa o depopulare accentuată”, a anunțat primarul.

Situația nu este singulară, iar mai mulți primari au anunțat, în ultima perioadă, că populația din comunele pe care le păstoresc s-a redus considerabil, cu sute de persoane. Diferența vine din sporul natural, dar și din faptul că mulți tineri părăsesc satele natale, din cauza lipsei de perspectivă.