FEMEILE CONDUC MAI MULT DE O TREIME DINTRE AFACERILE DIN OLT

0
198

Numărul femeilor care se decid să intre în afaceri creşte de la o lună la alta. Cu toate acestea, bărbaţii deţin supremaţia în judeţul Olt, în ceea ce priveşte mediul de afaceri.

Potrivit datelor statistice ale Oficiului Național al Registrului Comerţului, în județul Olt, peste 62 la sută dintre afaceri sunt controlate de către bărbați. Conform aceleiaşi surse, un număr de aproape 6.400 de femei aveau statutul de patron, la începutul lunii aprilie anul curent.

În ceea ce priveşte distribuţia pe sexe a asociaţiilor sau acţionarilor persoane juridice active, ponderea bărbaţilor este de 62,77 la sută, mai exact 10.699 olteni de sex bărbatesc au decis să se lanseze în afaceri, faţă de doar 6.347 femei, ceea ce corespunde unui procent de 37,23 la sută.

Antreprenoriatul feminin constituie o prioritate în viziunea Uniunii Europene, care face eforturi importante pentru susţinerea creşterii implicării femeilor în afaceri, lucru ce poate fi constatat şi prin prezenţa mult mai activă a femeilor în bussines şi a numărului mult mai mare de firme deţinute de acestea, comparativ cu România.