Femeia răpusă de COVID-19, înmormântată în condiții speciale, la Scărișoara

0
594

Femeia de la Scărișoara, care a murit fiind infectată cu COVID-19, nu a fost înmormântată conform datinei creștine. Trupul acesteia a fost ridicat, astăzi, de la morga spitalului din Craiova și dus direct la groapă. Nu a avut parte de priveghi în casa ei, așa cum spune tradiția.

Primarul din Scărișoara  Liviu Tiugan, a precizat că familia a înțeles că trebuie să respecte regulile impuse de autorități.

„Astăzi, au ridicat-o de la Craiova. Familia a înțeles că trebuie să respecte măsurile speciale. Va fi înmormântată în condiții speciale, cu sicriul sigilat. Vor merge cu sicriul direct la cimitir. Este înmormântată în cimitirul din comună, de la intrarea dinspre Băbiciu. Vor respecta toate regulile acestei înmormântări sunt oameni educați, care știu ce înseamnă o lege”, a spus primarul din Scărișoara.

Primarul spune că familia a respectat cu strictețe și măsurile de izolare, după ce fiul femeii s-a întors din Anglia, la mijlocul lunii martie.

„Au fost de două ori în autoizolare și nu am avut probleme cu ei. Au ieșit din autoizolare pe 30 martie, după care la trei săptămâni, probabil au avut vizite s-au dus în Teleorman, femeia a început să se simtă rău. Ei au ieșit sănătoși din izolare. După ce femeia a fost confirmată cu coronavirus, familia a intrat imediat din nou în autoizolare. Nu ne-au pus probleme”, a adăugat primarul din Scărișoara.

Femeia din Scărișoara, de 54 de ani, s-a prezentat la UPU Slatina pe 21 aprilie, fiind internată pe Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Slatina. Pentru ca starea era gravă, aceasta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova pe 24 aprilie. Pe 22 aprilie i-au fost prelevate probe pentru coronavirus, iar pe 23 au venit rezultatele pozitive. A murit pe 3 mai.

Înhumarea persoanelor decedate din cauza COVID-19 se face în baza unei proceduri speciale, fără zile de priveghi la capelă sau la domiciliul defunctului. Doar opt persoane pot participa la cermonia funebră.