Femeia care va decide soarta lui Dincă! Criminalul din Caracal este la mâna ei

0
1773

Soarta lui Gheorghe Dincă este, în prezent, în mâinile unei judecătoare de la Tribunalul Olt. Numele acesteia a mai apărut, recent, în spaţiul public, într-un alt caz controversat.

Magistrații Curții de Apel Craiova vor lua în discuție la mijlocul lunii viitoare cererea de strămutare a dosarului lui Gheorghe Dincă, solicitată de familia Alexandrei Măceșanu. Aceștia au cerut, săptămâna trecută, judecarea cauzei la o altă instanță decât cea a Tribunalului Olt, precizând că au suspiciuni cu privire la judecarea corectă a cauzei, datorită relațiilor pe care inculpatul le-ar avea la nivelul instanțelor oltene.

În cazul în care strămutarea procesului nu va fi aprobată, judecătoarea care va da sentinţa în cazul lui Dincă este Diana Mihaela Cotoi.

Numele judecătoarei se leagă de o recentă controversă

Diana Mihaela Cotoi este magistratul care, de curând l-a eliberat din arest pe Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru. Acesta fusese plasat în arest preventiv pe data de 28 decembrie 2019, după ce a fost prins de oamenii legii drogat şi conducând un autoturism fără permis. Prima dată, judecătorul de caz a dispus prelungirea măsurii arestului preventiv, însă Albert Balint a contestat măsura, iar Tribunalul Olt a decis eliberarea sa.

Cu numai câteva zile înainte de acest episod, fiul lui Sile Cămătaru era reţinut de poliţişti pentru că a înjunghiat un tânăr, însă victima şi-a retras ulterior plângerea.

Numele Dianei Mihaela Cotoi apare, de altfel, şi în dosarul lui Carmen Marinescu, fost preşedinte al Tribunalului Olt. Carmen Marinescu a primit opt ani de închisoare în 2017, după ce, şase ani mai devreme, primise şpagă 200.000 de euro de la Sandu Anghel, mai cunoscut drept Bercea Mondialul, pentru a-l lăsa în libertate, scrie spynews.ro.