Fără precedent: Se oferă bani, laptopuri, cazare și mese gratuite. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci

0
620

Dacă îți surâde ideea de a primi în mod gratuit bani, laptopuri, cazare și mese gratuite, trebuie să faci un singur lucru pentru a te califica.

Dacă te numeri printre șefii de promoție, olimpicii sau absolvenții care au obținut nota 10 la Bacalaureat, înseamnă că esti unul dintre cei pentru care Universitățile ar face orice ca să urmezi una din facultățile lor.

Spre exemplu, Universitatea Transilvania din Brașov se află în al patrulea an în care încearcă să-și atragă cei mai buni candidați prin oferirea de laptopuri, cazare și o masă caldă pe zi. Numai anul trecut, universitatea a atras 41 de tineri de elită din 13 județe și unul chiar din Italia, anunță știri.tvr.ro.

Iar exemplul Universității din Brașov este urmat și de alte instituții de învățământ superior. Astfel, Politehnica din București oferă câte un premiu de 1000 euro absolvenților cu media 10 la Bacalaureat care aleg să studieze la una din facultățile universității.

Dacă acestea rămân, totuși, cazuri izolate, o practică comună printre Universități este aceea de a asigura admiterea fără examen și locuri gratuite în cămine elevilor de 10 și olimpicilor.

O altă practică cu care universitățile speră să își atragă candidații este oferirea de programe noi de studiu, adaptate cerințelor de pe piața muncii.
Sursa: capital.ro