Factură la gaze de aproape trei miliarde de lei la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina

0
525

După liberalizarea pieței la energia electrică și gaz, încep să apară și primele cazuri șocante, care pun presiune pe bugetele administrațiilor locale. Astfel, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, cel mai mare din județ a primit factura la gaze. Aceasta are o valoare de peste 2,7 miliarde de lei vechi și ar trebui să fie plătită până la finalul acestei luni.

Directorul de la liceul slătinean, profesorul Christian Ionescu, a precizat că a făcut cerere pentru compensare, dar nu a primit niciun răspuns.

„La gaze avem de plătit 273.000 de lei, adică 2,7 miliarde de lei vechi, facturile erau mult mai mici în anii trecuți, chiar la sfert. Este factura pe o lună. Noi am făcut cerere pentru compensare, dar nu am primit niciun rezultat. Ne depășește tot bugetul nostru pe utilități pentru luna ianuarie. Mai avem o factură și la curentul electric, dar nu știu exact valoarea, este o mărire, dar rezonabilă. Primele care s-au șocat au fost doamnele de la Contabilitate, pentru că nu au bani. Să vedem ce spun autoritățile, așteptăm aceste compensări. Pe factură nu avem nicio reducere. Nu ne așteptam la o asemenea sumă. Demersurile sunt făcute…Ar fi trebuit să țină cont că spitalele, școlile nu au venituri proprii, sumele sunt plătite de administrațiile locale”, a spus directorul Christian Ionescu.