Evenimentele private, interzise în toată ţara

0
416

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, marţi seara, că nunţile, botezurile sau alte mese festive vor fi interzise atât în spaţii deschise, cât şi închise.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că în şedinţa CNSU de marţi s-a propus prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie.

Printre noile măsuri anunţate de autorităţi se numără obligativitatea purtării măştii în funcţie de incidenţa numărului de cazuri. Tot în acest fel vor funcţiona şi restaurantele şi sălile de spectacol.

„Acolo unde incidenţa e sub 3 la mie, purtatea măştii va fi obligatorie în zonele aglomerate, incluziv în zonele pietonale, zone de aşteptare. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile deschise, de la ieşirea de acasă până la revenirea acasă. Referitor la programul teatrelor,cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidenţa e sub sau egală cu 1,5 la mie ele vor funcţiona cu capacitatea de 50%. Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 şi până la 3 la mie vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la ora 23.00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată”, a anunţat Raed Arafat.

Acesta a precizat că evenimentele private vor fi interzise.

„Evenimentele private, cum ar fi nunţi, botezuri, aniversări, mese festive în spaţii deschise şi închise sunt interzise pe plan naţional până vom observa o scădere a numărului de cazuri”, a mai spus Arafat.

Conform acestuia, la astfel de evenimente s-a observat că nu sunt respectate regulile, „nu poartă mască, s-a mai dansat, un loc unde se răspândeşte virusul”.