Evenimentele culturale și Târgul săptămânal, suspendate la Caracal. Vezi motivul

0
243

Pericolul răspândirii coronavirusului a determinat suspendarea unor evenimente culturale și a târgurilor. Între acestea și Bâlciul de Rusalii de la Caracal, la care erau așteptați mii de vizitatori.

„În inima Romanațiului, la Caracal tradițiile se pastrează cu sfințenie, fiecare anotimp fiind marcat de obiceiuri transmise din generație în generație. An de an, vara debutează aici cu  tradiționalul ”Bâlci de Rusalii”, care de data acesta, a căzut pradă pandemiei Covid-19.  Pericolul răspândirii noului coronavirus a determinat suspendarea tuturor evenimentelor culturale şi târgurilor din această perioadă.  Între acestea şi «Bâlciul de Rusalii», la care erau aşteptate câteva mii de vizitatori, din întreg ținutul Romanați”, se arată într-un comunicat al Primăriei Caracal.

Tot ca o măsură de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2, municipalitatea păstrează târgul săptămânal închis, până la noi dispoziții venite din partea Ministerului Sănătății și Prefecturii Olt.

„Vă reamintim faptul că, încă din 12 martie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că toate târgurile săptămânale să fie închise. Măsura a fost luată pentru a preveni aglomerația și riscul de îmbolnăvire. În funcție de hotărârile și măsurile adoptate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vom reveni cu informații suplimentare”, mai transmite Primăria Caracal.