Eugenia Nicolae: ”Aștept cu drag să țin un concert în Slatina”

0
410
Fostă elevă a Colegiului Național ”Ion Minulescu”, concurentă a emisiunilor ”Românii au talent” și „Vocea României”, Eugenia Nicolae a acceptat să ne vorbească despre începuturile ei muzicale, dar și despre colaboararea cu Frații Cazanoi, într-un interviu acordat ziarului Gazeta Oltului.
Bună, Eugenia, când ai început să cânți?
Pasiunea pentru muzică s-a născut în familie, pentru că parinții mei sunt mari iubitori de muzică, iar tatăl meu cântă încă de când era adolescent. Am mers braț la braț cu muzica încă de când eram foarte mică – eu cântam, dansam, distram familia și vecinii. Era totul atât de normal pentru mine. Abia când am mai crescut am realizat cât sunt de norocoasă. Eu aflasem ce vreau să fac în viață fără să caut. Totul a venit natural. Mama m-a învățat primele cântece, a fost prima voce cântată pe care am auzit-o în copilaria mea. Și acum, după atâția ani de muzică vocea ei îmi este cea mai dragă.
Participarea la “Romanii au talent” ți-a schimbar într-un fel viața?
Experiența acestui show-concurs mi-a dat o mare încredere în mine, a validat faptul că sunt pe drumul cel bun. Într-o perioadă tulbure pentru industria muzicală am trecut și eu la rândul meu prin stări confuze, momente de cumpănă și perioade mai dificile, și totuși s-au întâmplat și multe descoperiri la nivel personal și profesional. Direcția muzicală pe care am ales să merg acum a venit după căutari de ani de zile. Am scris piesa ”Inima n-o mai rabda” fără să am vreo așteptare si s-a dovedit a fi cea mai de succes piesa creată de mine.  Am lucrat la această piesa împreună cu Frații Cazanoi, iar pe refrenul piesei se aud vocile copiilor cu care eu lucrez. Când am urcat pe scenă eram foarte emoționată. Purtam în suflet și emoțiile copiilor, dar pentru că am avut alături de mine pe scenă muzicieni adevărați, am reușit să dau tot ce am avut mai bun. Am trecut printr-o avalanșă de stări, pentru că prezentam pentru prima dată unui public format din milioane de oameni propria mea creație. Nu știu când au trecut cele 3 minute de performance, dar rețin foarte bine momentul în care toți cei 4 jurați erau în picioare, aplaudând momentul nostru.
Cum a luat naștere colaborarea cu Frații Cazanoi?
Colaborarea cu Frații Cazanoi s-a născut în urmă cu 4 ani de zile. Eram invitată, ca și ei, la un eveniment privat. După ce am cântat m-a abordat Cezar Cazanoi, m-a felicitat și eu eram în al noulea cer. Îi urmăream de mult pe Cezar și Anatol, știam cât de apreciați sunt și ce muzică de calitate fac. Propunerea de a cânta alături de ei a venit în aceeași seară, pe drumul de întoarcere către casă. Am vorbit cu Cezar, mi-a povestit despre proiectul lor și am acceptat cu mare bucurie această propunere. De 4 ani suntem împreună la evenimente. Cântăm și mai presus de orice ne distrăm la nebunie. Sunt moldoveni cu chef de viață. Orice eveniment este un motiv în plus de râs, voie bună, povestiri și mai ales de cântat muzică bună cu muzicieni adevărați. Alături de ei am început să cânt la evenimentele artiștilor pe care eu îi urmăream. Am reușit să ajung pe scenă, să le cânt oamenilor care pe mine mă inspiră și mai presus de toate am învățat să respect folclorul, să-l apreciez și să-l cânt cu mare exigență.
Care este artistul tău preferat cu care ai vrea să realizezi un duet?
Connecte-r.
Ce planuri ai pentru viitor?
Anul 2021 a fost anul descoperirilor în domeniul muzical. Am aflat care este direcția mea muzicală si m-am bucurat pe deplin de toate realizarile și toată munca. Urmeaza o piesă lucrată împreuna cu Puya, dar și piese solo. Sper ca anul 2022 să fie la fel de puternic.
Ce îți mai place să faci în afară de muzică?
Să călătoresc, să fac drumeții prin țara și să încerc mâncăruri noi. Pe lângă asta îmi place tot ce ține de tradiție și sunt mereu curioasă să îmbin culturi, arte.
Dacă ar fi să dai timpul înapoi ce ai schimba în viața ta?
Aș trata mult mai serios studiul viorii, de altfel aș face liceu de muzica în locul unui liceu teoretic. În toți anii petrecuți în Conservator am muncit enorm să pot recupera lacunele muzicale. Sunt foarte ambițioasă și mereu vreau să dau tot ce pot, să fiu foarte bine pregătită.
În încheiere, te rog să transmiți un mesaj cititorilor cotidianului ”Gazeta Oltului”!
Cu dor de casa le transmit gânduri bune, să aiba grijă de ei în timpurile acestea grele pentru toata lumea și să nu uite că muzica nu trebuie să lipseasca din viata lor. Să susțină talentele locale, să mearga la concerte și festivități atunci când vor fi din nou posibile. Un tânăr talentat are mai întâi nevoie de susținerea comunității lui. Acolo prinde aripi și gândul lui se va întoarce fără îndoaială către locul de debut. Aștept cu drag să țin un concert în Slatina; imi este dor de toți prietenii mei de acasă, profesorii mei, colegii de cântec și mai ales de mâncarea mamei.