Este anunțul anului pentru toți șoferii din România! Decizia luată de Guvernul Orban

0
446

Este anunțul anului pentru toți șoferii din România. Decizi luată de Guvernul Orban este una extrem de importantă. Executivul a luat o hotărâre în privința amenzilor de circulație. Suse din Guvern au vorbit despre înghețarea acestora începând cu 1 ianuarie 2020.

Veste extrem de importantă pentru toți conducătorii auto din țara noastră. Executivul urmează să înghețe majorarea amenzilor de circulație. Legea dată de către PSD spunea că punctul de amendă de circulaţie e legat direct de mărimea salariului minim pe economie. Totul se decisese în 2017, dar social democrații au hotărât apoi să îngheţe prin OUG-uri anuale valoarea punctului de amendă la 145 de lei.

OUG pentru înghețarea amenzilor de circulație

Valoarea amenzilor a rămas neschimbată timp de trei ani. Dacă actualul Executiv nu va face la fel, amenzile ar urma să se majoreze de la 1 ianuarie cu 54%. Surse guvernamentale spun însă că se va merge pe îngheţarea punctului de amendă, conform economica.net. “Cel mai probabil, va fi vorba de o îngheţare”, au spus surse guvernamentale.

Altfel, premierul Ludovic Orban a spus recent că şi-ar dori o decuplare a cuantumului amenzilor de salariul minim printr-un proiect de lege, menţionând că va găsi o soluție pentru plafonarea punctului de amendă pentru anul 2020. Guvernul actual a decis ca de la 1 ianuarie salariul minim să crească la 2.230 de lei, iar ultimul OUG care a plafonat amenzile expiră la 31 decembrie 2019. Cu mai puțin de o lună rămasă până la 1 ianuarie, dacă nu se ia rapid o decizie legislativă, punctul de amendă va crește automat la 223 de lei, o majorare de aproape 54%, mai spune sursa citată.

Sursa: capital.ro