Emilia Dorobanțu și Gelu Voicu, la ,,Sărbătoarea Nucului” de la Curtișoara

0
930

Unul  dintre cele mai așteptate evenimente de toamnă este ,, Sărbătoarea Nucului” de la Curtișoara, ajunsă în acest an la a XIX-a ediție. Totodată, locuitorii comunei vor aniversa și 529 de ani de la prima atestare documentară a localităţii.

Pe 14 octombrie cetăţenii din comuna Curtișoara vor îmbrăca haine de sărbătoare. Și în acest an primarul comunei Curtișoara, Gheorghe Gănescu, le-a pregătit locuitorilor o serie de surprize muziocale. Evenimentul va debuta încă de la ora 09.00 cu un concurs de cai care se desfăşoară pe islazul comunal din satul Dobrotinet Vale și va continua începând cu orele 11.00 cu un meci de fotbal.

Spectacolul va avea loc în Grădina de Vară  „La umbra nucului bătrân”, lângă Căminul Cultural, iar pe scenă vor urca artişti consacraţi ai muzicii populare româneşti şi ansambluri folclorice precum:  Emilia Dorobanţu, Gelu Voicu, Maria Ghinea, Neta Soare, Carmen Budulan, Ștefania Ștrejescu,  Ion Crețeanu, Victorița Cică, Ileana Lăceanu și Gabriel Zăvoeanu, Ansamblul Folcloric „Flori de măr” din Curtişoara, Grupul Vocal „Oltencuțele”, Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei și Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”.

Edilul șef al comunei Curtișoara, Gheorghe Gănescu, va premia cu această ocazie și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Nu vor lipsi grătarele cu mici, tarabele cu bere şi alte chilipiruri și va fi amplasat şi un parc de distracţii pentru copii. Sărbătoarea se va încheia târziu în noapte cu un superb foc de artificii.