Sute de olteni au rămas fără pensii de urmaş. Vezi motivul

0
579

 

Peste 400 de elevi şi studenţi olteni nu îşi vor primi pensia de urmaş aferentă lunii octombrie . Motivul îl reprezintă nedepunerea la timp a adeverinţelor din care să reiasă calitatea de elev/student pentru anul şcolar/universitar 2017 – 2018.

Elevii şi studenţii olteni, beneficiari ai pensiei de urmaş, trebuiau să aducă adeverinţa de studii pentru anul şcolar 2017/2018, la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt până pe 5 octombrie 2017. Cu toate acestea, din cei 922 de beneficiari, doar 501 au depus acte justificative. „Depunerea adeverinţelor de şcolarizare la Casa Judeţeană de Pensii este obligatorie pentru elevii şi studenţii beneficiari de pensie de urmaş care îşi continuă studiile în anul de învăţământ 2017 – 2018, indiferent de nivelul acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani. Întrucât au ignorat termenul limită pentru depunerea adeverinţei, nu mai puţin de 421 dintre  beneficiarii pensiei de urmaş au fost suspendaţi de la plata drepturilor pentru luna octombrie, din care 255 la Poştă şi 166 la cont. Adeverinţele trebuie aduse în original şi în momentul în care se aduc reintră în plată”, a precizat Iulian Smarandache, directorul executiv al CJP Olt. Reluarea la plată a pensiilor astfel suspendate se va face în luna următoare depunerii adeverinţei, cu plata retroactivă a drepturilor.

Adeverinţele de elev sau student, la care, la depunerea la CJP Olt, se anexează şi cuponul de pensie, trebuie să conţină obligatoriu denumirea instituţiei de învăţământ, numele şi prenumele beneficiarului, tipul de învăţământ, dar şi faptul că a fost emisă pentru anul de studiu 2017 – 2018. În prezent, în evidenţa CJP Olt figurează nu mai puţin de 922 de elevi şi studenţi, beneficiari ai unei pensii de urmaş.

 

Ilie Bîzoi

 

 

Ilie Bîzoi