Elevii Colegiului Agricol din Slatina, învățați să devină fermieri

0
289

Colegiul Națíonal Agricol ,,Carol I” Slatina a organizat vineri, 30 iunie 2017, în Sala de conferințe a Hotelului Bulevard Prestige, evenimentul „Dezvoltare networking și parteneriate locale”. Acest eveniment reprezintă una din activitățile proiectului ,,Agricultura este viitorul. Viitorul suntem noi” finanțat de Fundația World Vision România și implementat de această școală în vederea îmbunătățirii imaginii liceului agricol și promovării ofertei de școlarizare și pentru atragerea unui număr mai mare de elevi și tineri motivați și interesați de calificările din domeniul agricol.

Evenimentul s-a desfășurat sub forma unei mese rotunde la care au fost invitați fermieri, agenți economici, reprezentanți ai A.J.O.F.M., ai instituțiilor cu profil agricol (A.F.I.R., A.P.I.A, Direcția pentru agricultură Olt, Oficiul fitosanitar Olt) și foști elevi care lucrează în domeniul agricol și au o activitate de succes. Inspectoratul Școlar Județean Olt a fost reprezentat de doamna Rachina Vera, Inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic. ,,Scopul activității de vineri este creșterea nivelului de interes al factorilor interesați din agricultură pentru colaborarea cu acest liceu și creșterea nivelului de angajament pentru sprijinirea acestuia. Materialele prezentate în cadrul evenimentului au ilustrat afaceri reușite ale tinerilor fermieri în diferitele ramuri ale agriculturii cu scopul de a-i inspira pe tinerii din mediul rural și pentru a-i convingă să urmeze cursurile acestui liceu.”, au declarat cei din conducerea unității de învățământ din Slatina.

Totodată, cadrele didactice de la Colegiul Agricol din Slatina au prezentat calificările, realizările și rolul liceului în formarea și dezvoltarea specialiștilor în agricultură. S-au distribuit materiale de promovare (pliante, flyere, calendare, afișe, booklet-uri) și au fost proiectate filmele puse la dispoziție de World Vision România prin campania „Mândru să fiu fermier”. Dezbaterea nu s-a încheiat oricum, ea a fost urmată de colectarea feedback-ului din partea participanților cu promisiunea încheierii unor parteneriate și asigurarea sprijinului solicitat.