Elevii claselor a XI-a şi a XII-a au început simularea probelor scrise de la Bacalaureat

0
291

În data de 19 martie 2018, elevii de clasele a XI-a și a XII-a au început simularea examenelor de Bacalaureat, cu proba scrisă la Limbă și literatură română. La simularea de luni, elevii de clasa a XII-a nu au avut subiecte din operele autorilor Marin Preda sau Marin Sorescu, iar la clasa a XI-a au fost exceptate de la testare simbolismul, perioada interbelică și perioada postbelică.

După simularea la Limba și literatura română urmează celelalte examene pentru pregătirea examenului de Bacalaureat și anume: 20 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a; 21 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a; 22 martie: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII – a.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, examenul începând la ora 9:00. După primirea subiectelor, elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea acestora. Notele obținute la simulare nu se contesta, spre deosebire de cele de la Bacalaureat și nu se trec în catalog, însă elevii mulțumiți de note care doresc acest lucru pot face cereri scrise. Pe 30 martie se vor comunica rezultatele, iar examenul de Bacalaureat va începe pe 25 iunie 2018.