Elena Ioțu, despre Slatina

0
916

“Slatina nu a fost construita de politicieni. Pentru politicieni, Slatina (si administratia sa) a fost intotdeauna un mijloc rapid de imbogatire, motiv pentru care, generatie dupa generatie si indiferent de culoarea politica, acestia au promovat jocurile murdare de culise pentru a-si crea culoarul spre controlul institutiilor publice locale si gestionarea capitalului public in functie de interesele personale.

Conducerile institutiilor publice, fie ca vorbim despre „directiile judetene”, fie despre cele de la nivelul oraselor si municipiilor, au devenit adevarate centre de coordonare controlate de catre oameni incompatibili cu functia, de oameni „lipsiti de coloana vertebrala”, fara scrupule si mai mult decat atat, de oameni lipsiti de absolut orice fel de constiinta, de oameni a caror singura „doctrina” este slugarnicia fata de „imparatia” instaurata de catre PSD asupra intregului sistem administrativ!

Intr-un fel sau altul, chiar daca nu am detinut functii publice in cadrul sistemului administrativ, am reusit sa observ si sa inteleg mecanismul care sta la baza acestei „caracatite” al carei comportament este, nici mai mult nici mai putin, asemanator cu cel al unei „retele de crima organizata”.

Slatina a fost construita de catre muncitori, de maistri, de ingineri, de profesori, de medici, de oameni care fac parte din sistemul judiciar….de catre oameni al caror rol, in comunitatile din care fac parte, este pus in pericol de presiunea politica.

Slatina a fost construita „in schimburi”, in ture de noapte….Slatina a fost construita de catre oameni adevarati; de slatineni si de locuitorii comunelor invecinate, de oameni care au cotizat si care inca trimit in fiecare luna bani catre visteriile Institutiilor Publice, institutii care sunt conduse pe criterii de cumetrie, pe criterii de tip „clan” si nicidecum pe criterii compatibile cu statul de drept.” a declarat Elena Iotu.