DSVSA Olt, amenzi de peste 31.000 de lei

0
157

Inspectorii DSVSA Olt au intensificat controalele în această perioadă, fiind aplicate patru amenzi, în valoare de 31.200 lei, și patru avertismente, la magazine alimentare, restaurante, unități de fabricare a pâinii și produselor de panificație.

Reprezentanții DSVSA Olt au constatat următoarele tipuri de neconformități:

-condiții de igienă și depozitare necorespunzătoare ;

-manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare ;

-nerespectare program de autocontrol ;

-produse neetichetate corespunzător ;

-dosare medicale cu termen depășit ;

-lipsă monitorizare temperaturi pentru spațiile cu regim termic controlat .

„Acțiunile de control ale medicilor veterinari din cadrul DSVSA Olt au fost intensificate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, astfel că în perioada 01.04.-14.04.2022, au fost efectuate 67 de controale oficiale, care au urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peste, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Totodată, au fost efectuate controale în trafic împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Olt, care au avut drept scop verificarea respectării condițiilor de transport ale produselor alimentare de origine animală și nonanimală și animale vii. Nu au fost identificate neconformități.

Au fost avizate temporar două spații special amenajate pentru sacrificarea tineretului ovin și caprin, unul în incinta târgului săptămânal Osica de Sus, care își desfășoară activitatea în data de 23 aprilie 2022, în intervalul orar 7-17, și unul în incinta fostului abator Streharați, în Slatina, care va funcționa în perioada 20-23 aprilie 2022, cu program orar 8.30 – 17.00.

În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372735838; fax 0249416726 – DSVSA Olt.