DSP Olt raportează cinci morți din cauza COVID și 36 de cazuri noi

0
378

DSP Olt a raportat luni, 22 noiembrie, cinci noi decese din cauza COVID. Este vorba despre un bărbat de 55 de ani, din mediul rural, care a fost confirmat cu SARS-COV2 de către cadrele medicale din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Bărbatul a ajuns pe 8 noiembrie la Spitalul Municipal Caracal. Acesta avea și obezitate și a murit pe 20 noiembrie.

Un alt bărbat, de 73 de ani, din mediul rural, ce a fost confirmat pe 8 noiembrie cu SARS-COV2, a ajuns pe 10 noiembrie la Spitalul Caracal.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că avea comorbidități, precum: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, insuficienta renala, cardiopatie ischemica, adenom de prostată. A murit pe 19 noiembrie.

Un bătrân de 83 de ani, din mediul rural, a fost internat pe 1 noiembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce anterior fusese confirmat cu virusul SARS-COV2. A murit pe 19 noiembrie.

Un bărbat de 68 de ani, din mediul rural, a fost internat pe 10 noiembrie la Spitalul Slatina. Anterior, pe 29 octombrie, bărbatul fusese confirmat cu virusul SARS-Cov2 de cadrele medicale de pe ambulanță. Nu avea boli asociate și nici nu i-au fost descoperite în perioada în care a fost internat în unitatea medicală.

Printre decesele raportate luni este și o femeie de 55 de ani, din mediul urban, care a fost internată pe 3 noiembrie la Spitalul Caracal. Suferea și de obezitate. A murit pe 21 noiembrie, cauzele decesului fiind stopul cardio-respirator sub ventilație mecanică, insuficiența respiratorie acută hipoxemică, bronhopneumonie, infecție Covid-19.

Cele cinci persoane nu erau vaccinate împotriva COVID. 709 olteni au murit în Olt din cauza COVID de la izbucnirea pandemiei.

Potrivit datelor transmise de DSP Olt, 25.678 olteni au fost confirmați cu SARS-Cov2 de la începutul pandemiei, 36 fiind cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore. 24.261 persoane s-au vindecat de la începutul pandemiei, 112 pacienți fiind în continuare internați în unitățile medicale din județ, 15 primind îngrijiri medicale de specialitate la Terapie Intensivă.

Totodată, 593 persoane sunt în izolare la domiciliu, iar 496, în carantină, acasă.

118.186 teste pentru depistarea virusului SARS-Cov2 au fost efectuate de la începutul pandemiei.

De la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid -19 până în prezent, la nivelul județului Olt au fost efectuate 242.114 de doze vaccin împotriva COVID. În ultimele 24 de ore, 1.431 de olteni s-au vaccinat cu ser de la Pfizer, Moderna sau Janssen.