DSP Olt a demarat o anchetă epidemiologică în cazul celor 21 de elevi ce au ajuns la UPU Slatina în cursul zilei de marți, 24 mai, după ce au prezentat vărsături, dureri de cap și dureri abdominale.
Autoritățile sanitare spun că ar fi vorba despre o toxiinfecție, după ce copiii au consumat alimente.
„În cursul după-amiezii din data de 24 mai 2022 s-au prezentat 21 de persoane în Serviciile UPU și Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu vârste cuprinse între 6-18 ani cu simptomatologie digestiva (grețuri, vărsături, scaune diareice, cefalee, frisoane, dureri abdominale), din care s-au internat 14 persoane (11 internate în secția Boli Infecțioase și trei internate în Secția Pediatrie). Tabloul clinic sugerează o suspiciune de TIA prin consum comun de alimente. S-a declanșat ancheta epidemiologică”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.
Potrivit medicilor din cadrul DSP Olt, 10 copii au prezentat forme ușoare de boală, iar patru forme medii.
Medicii au prelevat probe și se așteaptă rezultatele. Totodată, autoritățile fac investigații în bucătăria Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, pentru a fi identificate alimentele ce le-ar fi putut produce copiilor stările de rău.
„S-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei (vărsături, scaune) de la bolnavi, la internare. Probele sunt în lucru, în laboratorul D.S.P, nouă probe. S-a demarat acțiunea de investigare în obiectiv (bucătăria Colegiului National Ion Minulescu) pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condițiile igienico-sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime. În acțiune participa din partea D.S.P. specialiști ai D.S.S.P. si I.S.S. și din partea D.S.V.-S.A. specialiști desemnați. Ancheta este în derulare”, au mai transmis reprezentanții DSP Olt.