DSP Olt a făcut zeci de angajări, fără concurs

0
814

Printr-un anunț postat pe site-ul oficial pe 13 octombrie, DSP Olt își arăta intenția de a angaja, fără concurs, pe perioadă determinată, mai multe persoane pentru posturile vacante. Încadrările sunt făcute în contextul pandemiei de COVID-19, angajații urmând a face anchetele epidemiologice sau pentru a preleva și lucra testele pentru depistarea virusului SARS-COV2, în laborator.

Pentru gestionarea acestei crize este nevoie de medici, asistenți, dar și de… șapte șoferi.

Posturile erau disponibile la Compartimentul de supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile (patru posturi medic în specialitatea Epidemiologie, 2 posturi asistent specialitatea Medicină Generală/Igienă, un post agent DDD și un post registrator medical), la Compartimentul de evaluarea factorilor de risc din mediu de viață și muncă (un post medic specialitatea Igienă, 9 posturi asistent), la Compartimentul de evaluare și promovare a sănătății (un post medic, două posturi asistent medical), Laborator de diagnostic și investigare în Sănătate publică (două posturi medic, specialitatea Medicină Laborator, 5 posturi de asistent medical), Serviciul Administrativ /Mentenanță (șapte posturi de conducători auto și două posturi îngrijitor curățenie).

Candidații și-au putut depune dosarele în perioada 13 octombrie-15 octombrie.

Astfel, le sunt selectate dosarele și sunt angajați: 1. Compartimentul de supraveghere epidemiologică: doi medici epidemiologi, un asistent ( iar unul este respins), un agent DDD, un registrator medical; 2. Compartimentul de evaluare și promovare a sănătății este angajat un medic (Medicină Generală) și doi asistenți; 3. Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică: 2 medici și 5  asistenți

La Compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediu de viață și muncă  pentru cele nouă posturi de asistent medical, Medicină Generală, și-au depus dosarele 13 candidați și este nevoie de interviu pentru departajare, în urma căruia sunt angajați nouă asistenți. La acest compartiment pentru postul de medic cu specialitatea Igienă nu s-a înscris nimeni.

Totodată, pentru cele șapte posturi de șofer își depun dosarele opt candidați și este organizat interviu de departajare. Comisia de selecție a dosarelor, numită prin Dispoziția Directorului Executiv al DSP Olt cu nr. 134/13.10.2020 îi angajează pe Constantin Andrei, Victor Bușcu, Cristi Ghica, Alexandru Ionescu, Alexandru Odagiu și Florin Staicu și îl respinge pe Ionel Mihai. Șoferilor li s-a cerut vechime de minimum șase luni.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că șoferii erau deja angajații instituției, în baza unor contracte cu firme specializate, acum având direct contracte pe perioadă determinată.