Dragnea: Referendumul pentru redefinirea familiei ar putea avea loc pe 30 septembrie sau în prima săptămână din octombrie

0
180

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că referendumul pentru redefinirea familiei ar putea avea loc pe 30 septembrie sau în prima săptămână din octombrie.

„La începutul lunii septembrie o să discutăm în coaliţie, o să discut şi cu colegii mei din Senat și din partid. Dar eu cred că în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru declanșarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, în sensul dorit de cei 3 milioane de cetăţeni care au semnat acea iniţiativă. Şi referendumul poate fi organizat la sfârşitul lunii septembrie, poate fi 30 septembrie sau prima duminică din octombrie. Trebuie să avem o discuţie şi cu Guvernul şi o vom avea în perioada următoare, pentru că oricum se va organiza referendumul. Deci 30 septembrie sau prima duminică din octombrie. Nu este obligatoriu să fie duminică sau să fie o singură zi”, a spus liderul PSD.

Președintele Camerei s-a referit și la legea parteneriatul civil, care până în toamnă ar trebui să fie conturată pentru a avea o bază de discuție.

„Eu sper ca până la începerea sesiunii parlamentare să existe, să se finalizeze întâlnirile și discuțiile cu reprezentanții asociațiilor care susțin și sunt implicate în acest subiect în așa fel încât la începutul lunii septembrie să avem totuși o bază de discuție pe care să începem să construim și să reușim să avem o lege care să clarifice multe lucruri în ceea ce privește parteneriatul civil(…) Susțin în continuare că trebuie să avem o astfel de lege, nu am fost și nici nu voi fi niciodată intolerant, dimpotrivă. Trebuie să clarificăm noțiunea de familie, dar trebuie să clarificăm și parteneriatul civil, pentru că eu sunt absolut convins că fiecare cetățean din România și nu numai trebuie să aibă posibilitatea să trăiască așa cum simte, sigur, fără să deranjeze alte comunități, a spus Liviu Dragnea.

Sursa: stiri.tvr.ro