DOTĂRI MODERNE LA COLEGIUL TEHNIC METALURGIC PENTRU UN ÎNVĂŢĂMÂNT PROFESIONAL ŞI TEHNIC DE CALITATE

0
343

Dorind să ofere elevilor actuali, dar şi viitori, de la calificarea profesională „Mecanic auto” o dotare la standarde europene a atelierului auto şcolar care să constituie o bază solidă în pregătirea lor teoretică şi practică, Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina a participat la Competiţia naţională de proiecte “Idei din ţara lui Andrei” ediţia 2016, organizată şi finanţată de OMV Petrom, la categoria „Educaţie profesională” cu proiectul „Automobilul meu” – care a şi fost declarat câştigător – scopul proiectului fiind asigurarea creşterii nivelului de pregătire practică a elevilor din învăţământul profesional şi tehnic, calificarea “Mecanic auto” în vederea inserţiei pe piaţa muncii.

Finanţarea proiectului a fost de 40.220 lei, durata de implementare a proiectului – 6 luni, la finalul acestui proiect Colegiul Tehnic Metalurgic beneficiind de cea mai modernă şi performantă dotare a unui atelier auto între şcolile din judeţul Olt.

Cele mai importante echipamente care s-au achiziţionat în cadrul acestui proiect au fost:

  • un simulator auto, cu ajutorul căruia elevii vor putea exersa deprinderile corecte necesare oricărui şofer într-un trafic aglomerat, vor fi informaţi cu privire la greşelile efectuate în timpul conducerii pe simulator, putând vizualiza spaţiul virtual în care se deplasează maşina;
  • un elevator, care va fi utilizat în cadrul activităţilor de întreţinere, diagnosticare şi reparare a automobilelor;
  • laptopuri,
  • soft performant pentru legislație rutieră,
  • video proiector,
  • rafturi noi, cutii ergoline pentru depozitarea sculelor, etc.

De ce acest proiect?

  • Pentru a oferi elevilor o activitate educaţională atractivă, completă, în vederea dobândirii competenţelor tehnice necesare exercitării cu succes a meseriei de mecanic auto care va satisface nevoile agenţilor economici;
  • Pentru a creşte inserţia absolvenţilor calificării profesionale „mecanic auto” pe piaţa muncii;
  • Pentru a promova un învăţământ eficient, orientat pe aplicabilitate, creativitate şi profesionalism.

Activitățile derulate în cadrul proiectului: Lecții demonstrative, Săptămâna porților deschise, Târgul ofertelor educaționale, au dus la o largă popularizare a dotărilor dobândite, în rândul elevilor de clasa a VIII-a dar și în comunitatea locală.

Ultima activitate din cadrul acestui proiect constă în organizarea unui concurs “Știu și aplic”, la care vor participa elevi ai școlii profesionale, clasa a-X-a respectiv a XI-a, calificarea – Mecanic auto, de la colegiile tehnice din Slatina, Balș și Caracal.

Concursul  se va desfășura în data de 23.06. 2017 la Colegiul Tehnic Metalurgic. Efectele benefice ale proiectului nu vor înceta odată cu finalizarea proiectului. Dotările atelierului auto vor fi utilizate de generaţiile viitoare  de elevi  ale şcolii noastre.

Rezultatele pozitive ale proiectului se vor reflecta în timp în calitatea serviciilor din domeniul auto, satisfăcând astfel cererea crescută pe piaţa muncii de mecanici auto.