Dosarul Caracal, acuzații grave: „Avocatul familiei Alexandrei cere eliberarea lui Dincă pentru omor”

0
304

Acuzații grave la adresa avocatului Aurel Moldovan în cazul Caracal. Avocata familiei Melencu îl acuză că vrea să-l scoată pe Gheorghe Dincă de sub acuzația de omor prin noile solicitări făcute instanței. La termenul de astăzi, Aurel Moldovan a cerut ca Gheorghe Dincă să nu mai fie acuzat de omor calificat.

Avocata famiei Melencu, Carmen Obârșanu, spune că a rămas uimită când a aflat că apărarea părții vătămate vrea ca Dincă să nu mai fie acuzat de omor calificat.

“La termenul de astăzi avocatul familiei Măceșanu cere eliberarea lui Dincă pentru omor, dar condamnarea lui pentru profanare de cadavre, ceea ce pe mine m-a îngrozit ca și jurist. Cum poți să ceri schimbarea încadrării juridice și achitarea pentru omor, dar profanare de cadavre să rămână. Este imposibil. Pe de altă parte, cum poți să ceri tu, ca avocat al părții vătămate, achitarea pentru omor, schimbarea încadrării juridice, în condițiile în care de ani de zile nu ceri, nu contești certificatul constatator de deces. Aveai obligația, dacă doreai să rezolvi frumos acest dosar, să contești certificatul constatator de deces, dar nu ai făcut lucrul asta, ci tu urmărești de la începutul dosarului achitarea lui Dincă. Așa se justifică nenumăratele convorbiri telefonice, aproape zilnic. Eu am asistat într-o singură zi la două convorbiri dintre avocatul familiei Măceșanu și Dincă”, a declarat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.

În replică, Aurel Moldovan susține că nu putea cere mai devreme anularea certificatului constatator de deces pentru Alexandra.

“Dacă îl depuneam la o instanță civilă era inadmisibil având în vederea că pe rolul acestei cauze, acestui tribunal, era un dosar penal. Nu avem cum să fac o astfel de acțiune civilă pentru că mi-o respindeau pentru că era inadmisibilă”, a declarant Moldovan.

Moldovan a cerut și la acest termen refacerea raportului de expertiză.

Ce spune avocatul despre arderea cadavrelor în butoi

“Toate cererile privind refacerea rapoartelor de expertiză și cel științific de la Măgurele au fost respinse ca nefiind utile soluționării acestei cauze. După care am solicitat schimbarea încadrării juridice a inculpatului din infracțiunile de omor calificat în celelalte infracțiuni pentru care este cercetat în continuare. Vreau să subliniez acest lucru întrucât sub nicio formă nu s-a demonstrat, mai ales din expertiza știintifică, faptul că toate materialele folosite de Dincă în acel butoi puteau conduce la o temperatură de 800 de grade sau 1500 în vederea arderii unui cadavru în butoi”, a precizat Aurel Moldovan.

Până în acest moment, peste 100 de martori au fost audiați în acest dosar și zeci de probe au ajuns în fața instanței.  Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorge Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol.

Sursă: gandul.ro