Dobroteasa – o comună tot mai vizibilă pe harta judeţului

0
2900

Situată în nordul judeţului, într-un relief deluros, mirific, comuna Dobroteasa se înscrie ferm în categoria selectă a acelor comune pentru care cuvântul de ordine a devenit dezvoltarea. Şi iată că, pe această cale, visul mai vechi al primarului Ion Crăciunescu – de a crea în toate satele comunei condiţii de viaţă ca la oraş – se apropie de împlinire. Apa, asfaltul şi canalul – cele trei condiţii minimale de asigurare a unei calităţi a vieţii superioare – sunt îndeplinite sau în curs de îndeplinire la Dobroteasa. O reţea de apă potabilă, de aproximativ 30 de km, în toată comuna, asfaltarea, până acum, a mai mult de jumătate din lungimea totală a străzilor comunale şi depunerea la Ministerul Dezvoltării a proiectului de construire a sistemului de canalizare în satele Dobroteasa, Câmpu Mare şi Batia sunt cei mai importanţi paşi în direcţia asigurării acelor condiţii minimale de care vorbeam mai sus. Iar faptul că Dobroteasa a căpătat o importanţă mare, economică şi socială, este confirmat şi de recenta aprobare din partea Consiliului Judeţean, de înfiinţare la Dobroteasa a unui serviciu local de ambulanţă şi a unei staţii de pompieri, care vor deservi tot nordul judeţului. Terenul pe care urmează să fie construit sediul subunităţii de pompieri şi microstaţia de salvare a fost predat de Consiliul Local Dobroteasa către Consiliul Judeţean Olt şi a început să se lucreze la studiul de fezabilitate.

Pe lângă toate acestea, mai este de consemnat că, în prezent, este în derulare proiectul de construire a unei hale moderne, pentru vânzarea produselor alimentare în târgul săptămânal de la Câmpu Mare şi sunt aproape de finalizare lucrările de reabilitare şi modernizare a Şcolii Gimnaziale Dobroteasa. De asemenea, la Ministerul Dezvoltării, a fost depus studiul de fezabilitate referitor la construirea şi dotarea unui aşezământ cultural.

Una peste alta, soarele dezvoltării răsare şi la Dobroteasa, tot mai generos revărsându-şi razele în acele direcţii pe care edilii locali le pregătesc din vreme şi le presară cu florile hărniciei şi competenţei.