La câțiva km. de Caracal se află localitatea Dobrosloveni, cunoscută de locuitorii județului datorită numeroaselor situri istorice care se află pe teritoriul său și care de-a lungul timpului au rămas neexploatate. În ultimii ani de când se află la cârma localității, primarul Gheorghe Tudorașcu s-a gândit să scoată la lumină potențialul turistic al zonei. Și a început cu amenajarea în condiții foarte bune a unui Centru de Informare și Promovare Turistică. Acesta are misiunea de a promova zona comunei Dobrosloveni cu valoare istorică, arhitectonică și culturală multiseculară în context european.
Cei care doresc să viziteze localitatea, vor putea beneficia de un program turistic diversificat, începând cu istoria cetății Romula care a fost abandonată, aici rămânând să locuiască doar o parte din populaţia săracă care s-a împăcat bine cu stăpânirea barbară.
Despre Romula putem spune că a fost unul dintre cele mai de seamă oraşe ale Daciei Inferioare, care a depăşit ca înflorire şi frumuseţe pe cele de la Drobeta, Sucidava şi Cioroiul Nou.
Satul Reşca este situat în partea de nord-est a comunei Dobrosloveni, pe locul vechii cetăți antice ROMULA MALVA. Romula, capitală a Daciei Inferioare şi mai târziu, a Daciei Malvensis, este singurul mare oraș din Dacia cu nume latin, ce amintește de marea metropolă a antichității.
Turiștii amatori să cunoască tradițiile populare locale au la dispoziție un ansamblu folcloric numit ,,Flori de Romanați” ce promovează dansul popular din zona Romanați și comuna Dobrosloveni. De asemenea funcționează un muzeu etnografic și un centru de gastronomie, unde bătrânele satului promovează vechi rețete culinare tradiționale ale zonei, cu multe bucate tradiționale apreciate de cei care trec prin localitate.
Tot aici se află și un atelier de cusături ce promovează vechile modele tradiționale din zonă.
În satul Frăsinetu de Pădure, sat aparținător comunei, se află numeroase lacuri de pescuit, ce promovează turismul piscicol în zonă, aici aflându-se și sursa de alimentare cu apă a vechii cetăți Romula Malva.
Pentru cei care doresc se poate asigura cazare în spațiile amenajate inclusiv la Cabana Reșca, fostă cabană de vânătoare a lui Ceaușescu, care se poate închiria la prețuri modice. “În fiecare an promovăm localitatea la toate târgurile naționale de turism pentru a atrage și în zona noastră cât mai mulți turiști dornice să ne cunoască istoria trecută și prezentă, tradițiile, meșteșugurile și nu în ultimul rând oamenii.” ne-a declarat primarul localității, Gheorghe Tudorașcu.
Florina DINU