Directorul adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor s-a angajat consilier la Primăria Sectorului 5 și conduce mașina celor de la Amenajări Edilitare SA

0
428

Mario de Mezzo este un liberal destul de vizibil pe micile ecrane, fiind mereu pregătit să aibă puncte de vedere pe subiecte dintre cele mai variate. Vizibilitatea aceasta, pe care PNL a interpretat-o în cheie pozitivă, i-a adus politicianului din Slatina funcții importante, precum cea din prezent, de director adjunct al ORDA (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor). Dar se pare că lui Mario de Mezzo nu-i este suficient salariul de 106339 lei pe an (adică aproape 9000 de lei pe lună), așa că și-a mai luat un job secundar la Primăria Sectorului 5, de unde mai încasează 6.579 de lei plus un spor de condiții de muncă în valoare de 890 de lei. În plus, conduce mașina de la Amenajări Edilitare și Salubrizare SA, un operator de servicii publice.

În vara anului 2020, politicianul liberal era numit de Ludovic Orban director al ORDA, însă numirea a fost considerată una controversată. De ce? Păi se pare că liberalul din Slatina, care încercase o candidatură la primăria orașului, a fost contestat chiar de colegii săi, pentru că în trecut ar fi ocupat o funcție de consilier pentru primarul PSD Gheorghe Păunescu și ar fi ocupat funcția de director de comunicare al companiei Holzindustrie Schweighofer.

Apoi, după niște fricțiuni în partid, generate cel mai probabil de Raluca Turcan, care a vrut să-și impună un apropiat în fruntea instituției, De Mezzo a pierdut funcția de director al ORDA, dar pe 7 aprilie 2021, printr-o hotărâre a Guvernului României, liberalul revine în ORDA, pe o funcție secundară, cea de director general adjunct.

Ne-am uitat, de curiozitate, pe declarația de avere a liberalului și am constatat că funcția deținută în prezent îi aduce un venit anual de 106.339 pe an, acesta fiind, de altfel, și singura sursă de venit a sa.

Pentru a ne face o idee de ansamblu, precizăm că Mario de Mezzo deține un apartament în București și două autoturisme, cumpărate în 2006 și 2009.

Toate bune și frumoase până când, probabil, Mario de Mezzo a constatat că nu i-ar strica în timpurile astea dificile și un al doilea job. Așa că, potrivit unei dispoziții din data de 7 septembrie 2022, semnate de primarul interimar al Sectorului 5, Constantin Ion Melnic, liberalul devine consilier la cabinetul viceprimarului Sectorului 5, Oleg Burlacu. Cu noul job, de Mezzo reușește să-și completeze veniturile lunare cu 6.579 de lei pe lună, la care se adaugă și un spor pentru condiții de muncă, în valoare de 890 de lei.

Deși deține două autoturisme personale, marca Peugeot, trebuie să recunoaștem că astea nu sunt vremuri ca să plătești deplasările din buzunar. Așa că Mario de Mezzo parchează în curtea Oficiului pentru Drepturile de Autor o mașină roșie ca focul, marca Dacia. Inițial am presupus că liberalul a uitat să treacă și acest autoturism în declarația de avere.

Mai multe informații despre acest subiect găsiți pe investigatoria.ro