DGASPC Olt caută asistenți maternali. La cât poate ajunge salariul

0
502

DGASPC Olt angajează asistenți maternali, salariul fiind cuprins între 2.880 lei brut și 4.138 lei brut, la care se adaugă norma de hrană de 347 de lei. La nivelul DGASPC Olt sunt angajați 258 de asistenți maternali.

Proiectul derulat de DGASPC Olt are ca scop reducerea numărului de copii plasați în instiuții, de aceștia urmând a se ocupa asistenții maternali.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 01 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști”, au transmis reprezentanții DGASPC Olt.

Începând cu 1 ianuarie și până în prezent, au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 23 de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, șase dintre acestea fiind evaluate favorabil, trei sunt în curs de evaluare, iar 14 cereri au fost respinse.

De la începutul anului și până în prezent au fost angajați 8 asistenți maternali profesioniști (șase dintre aceștia au fost evaluați favorabil anul acesta, iar 2 au fost evaluați favorabil în anul 2021).