Dezastru pentru Dăncilă, dezastru pentru PSD

0
1057
Mai este o oră până la închiderea urnelor în România, dar, conform informațiilor pe care le avem din sursă sigură, privind sondajul pe care il face televiziunea Antena3, am aflat că la această oră în România votul ar fi cam așa: 65% Iohannis – 35% Dăncilă.
În această situație, luând în calcul că diaspora a votat masiv și că votul lor reprezintă cel puțin 9 procente din prezența la vot și faptul că Iohannis are aproximativ 80% din voturile celor plecați în afara țării, credem că în final va fi un procent de 72% la 28%.
În orice caz, rezultatul va fi sub 30% pentru Dăncilă. Dacă se va întâmpla acest lucru, suntem convinși că va fi noaptea cuțitelor negre la sediul PSD. Dacă Viorica Dăncilă nu își va da demisia de la fruntea partidului, în mod cert membrii o vor cere.
Printre cei care sunt prezenți astăzi la sediul PSD și vor cere capul lui Dăncilă este și senatorul de Olt Paul Stănescu.
Vom urmări cu multă atenție ce se va întâmpla în această noapte la București, pentru că este un moment critic pentru acest puternic partid, care a coborât la un nivel incredibil. Niciodată în istoria lui nu s-a întâmplat ca la prezidențiale să obțină un procent atât de mic.
Au pierdut cu Băsescu, Constantinescu sau cu Iohannis la primul mandat la diferențe foarte mici. De data asta, valoarea lui Dăncilă și-a spus cuvântul. Aceasta a reușit să tragă partidul în jos precum trage un pietroi pe un om care vrea să se sinucidă.
Dacă nu se va reforma, PSD riscă să aibă soarta PNȚCD. Trebuie de urgență ca cineva capabil și pregătit să preia conducerea. E foarte important ca ei să atragă de partea lor diaspora. Cele 10 procente pe care le poate aduce diaspora la alegerile generale vor fi hotărâtoare în următorii ani. Principala preocupare pe care trebuie sa o aiba psd. Dăncilă și Dragnea nu au reușit decât să îndepărteze diaspora prin modul în care au organizat alegerile trecute și prin comportamentul lor. ”Ăștia” s-au mobilizat mai mult pentru că s-au simțit jigniți atunci când candidatul la președinție, fost premier și președinte PSD i-a tratat cu lipsă de respect.