Deputatul Gigel Știrbu: ”Drumul de mare viteză Lugoj – Craiova a ajuns la licitația pentru proiectare”

0
176

Încă o veste bună pentru olteni. Drumul de mare viteză care va lega Craiova de Lugoj, prin Drobeta Turnu Severin, a ajuns la prima licitație. Se caută o firmă care să întocmească studiul de fezabilitate. Prima documentație va fi gata în 36 de luni și va stabili natura acestui drum: drum expres sau autostradă.
Pe marginea acestui subiect, deputatul de Olt, Gigel Știrbu, a făcut următoarea declarație:
”Drumul de mare viteză Lugoj – Craiova a ajuns la licitația pentru proiectare. Firma care va câștiga contractul trebuie să predea totul în 43 de luni, din care 36 de luni sunt pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Profilul – drum expres sau autostradă – urmează să fie stabilit în urma analizelor multicriteriale, iar șoseaua rapidă care va asigura legătura între Oltenia şi Banat va avea o lungime de aproximativ 250 kilometri. Practic, Drumul Expres sau Autostrada Craiova – Lugoj va asigura legătura Olteniei cu Autostrada A1 şi vama Nădlac 2.
Toți marii contributori la bugetul național, toți marii angajatori din Oltenia au solicitat de mulți ani guvernanților demararea acestui proiect de infrastructură. Acest proiect de infrastructură a devenit o prioritate la solicitarea tuturor parlamentarilor liberali din Oltenia și iată că acum a prins contur!” a declarat liberalul.