Deputatul Cătălin Grecu vrea ca sălile de jocuri de noroc să fie scoase la periferia localităților

0
191

Deputatul PSD de Olt, Cătălin Grecu vrea să scoată la periferia localităților sălile de jocuri de noroc și în acest sens, alături de alți parlamentari, a depus un proiect de lege la Senat. Proiectul prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților.

Propunerea vine după ce în țara noastră crește alarmant numărul de persoane care au dezvoltat dependență de jocurile de noroc, atât adulți, cât și minori.

„În ultima perioadă, în țara noastră se înregistrează un fenomen îngrijorător, care a luat amploare și pune în pericol viitorul familiilor. Este vorba despre creșterea numărului de persoane care au dezvoltat dependență de jocurile de noroc, atât adulți, cât și minori. Acest fenomen care distruge viețile multor concetățeni este cu atât mai îngrijorător, cu cât spațiile în care se poate juca sunt amplasate aproape peste tot, în zonele cu vad comercial și trafic pietonal intens, iar asta le face extrem de atrăgătoare pentru clienții lor. Fenomenul adicției de jocuri de noroc nu este încă suficient cunoscut în România, statisticile nefiind atât de actuale pe cât ne-am dori. Experiența altor state europene cu privire la protejarea consumatorilor, în special a celor minori și vulnerabili, ne arată că localizarea sălilor de jocuri în afara limitelor de circulație intensă scade numărul de jucători.

Prin această inițiativă se dorește o localizare clară a spațiilor în care se pot desfășura aceste activități, constituind totodată și o măsură de Prevenire a dependenței de jocurile de noroc.

Intervențiile legislative vizează instituirea unor interdicții, impunerea unor condiții suplimentare privind licențierea și autorizarea precum și măsurile coercitive corespunzătoare”, se arată în proiectul de lege.

Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat, ca primă cameră sesizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.