3.1 C
Slatina
marți, martie 28, 2023
Acasă Actualitate Darius Vâlcov scapă de un dosar de corupție în care primise 6...

Darius Vâlcov scapă de un dosar de corupție în care primise 6 ani și jumătate în primă instanță, după ce faptele s-au prescris ca urmare a deciziei CCR

0
742

Darius Vâlcov a scăpat de unul dintre dosarele de corupție în care era judecat, în calitate de fost primar al Slatinei, după ce faptele s-au prescris, ca urmare a deciziei CCR, arată decizia instanței, care este definitivă. Fostul edil a fost acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. Vâlcov a fost condamnat în primă instanță, în 2020, la 6 ani și jumătate de închisoare. Darius Vâlcov e stabilit în Italia, asemenea altor politicieni care au afaceri acolo. Instanța a menținut însă confiscarea de la Darius Vâlcov a sumei de 4.296.270 lei.

Fostul primar al Slatinei a fost condamnat pentru luare de mită, fiind acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. E vorba de contracte pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt (detalii aici).

Jurnalistul Virgil Burlă a relatat pentru Radio Europa Liberă o metodă prin care, în ultimii ani, tot mai mulți oameni politici sau afaceriști condamnați de instanțele românești au reușit să scape de închisoare. Printre altele este și cazul lui Darius Vâlcov.

Până în 2021, cei plecați din țară înaintea condamnării se predau în Italia și invocau condițiile improprii din închisorile românești. Mai nou, încearcă să obțină rezidență. Este și cazul lui Darius Vâlcov, fost senator PSD, fost ministru de Finanțe și fost primar în Slatina.

Presa a relatat despre fostul demnitar că are o firmă în Italia, Darvet SRL. După ce informația a devenit publică, Vâlcov a cedat controlul companiei către o apropiată, Andreea Elena Dumitru, consiliera fostei șefe de la Fisc, Mihaela Triculescu.

Vâlcov a fost amendat de polițiști în 2019, fiind surprins la volanul unui autoturism de lux. Mașina era înmatriculată pe numele Andreei Dumitru, apropiata lui Darius Vâlcov. Acum aceasta a preluat afacerea cu produse alimentare din Italia.

Condamnat la 8 ani închisoare, pe fond, în dosarul „Tablourilor”, Vâlcov s-a stabilit în Italia și la procesul din România își trimite avocatul. Vâlcov este acuzat de trafic de influență și spălare de bani după ce a cerut unei firme 20% din valoarea unor lucrări publice cu primăria. El are sub sechestru 3 lingouri de aur, 172 de tablouri și aproximativ 400.000 de euro.

Sursă: www.g4media.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.