Darius Vâlcov, achitat definitiv în Dosarul Topographica

0
680

Magistrații Curții de Apel Craiova l-au achitat definitiv joi, 18 noiembrie, pe Darius Vâlcov în dosar Topographica, în care fostul ministru de Finanţe a fost trimis în judecată pentru instigare la dare şi luare de mită.

Totodată, au fost achitaţi alţi trei inculpaţi: Eduard Cincu, subinginer la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, Mircea Dogaru, jurist la o firmă de cadastru, şi Elena Marinela Calotă-Sălcianu, administrator al SC Millenium Topographica SRL.

Practic, Curtea de Apel Craiova a menținut decizia de achitare dispusă de instanța de fond, Tribunalul Gorj.

„Respinge apelul formulat de apelant Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, ca nefondat. Admite apelul formulat de apelantul inculpat Vâlcov Darius Bogdan. Desfiinţează sentinţa penală apelată, în sensul că schimbă temeiul juridic în baza căruia s-a dispus achitarea inculpatului Vâlcov Darius Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la dare de mită prevăzută de art. 25 din Codul penal din 1969 raportat la art. 255 alin. 1 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 alin. 1 Cod penal şi instigarea la luarea de mită prevăzută de art. 47 Cod penal raportat la art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi art.5 alin.1 Noul Cod penal, şi art.5 alin. 1 Cod penal, din art. 16 lit. b teza I Cod procedură penală în art.16 lit.a Cod procedură penală. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, se arată în minuta Curții de Apel Craiova.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt l-au acuzat pe Darius Vâlcov că ar fi exercitat „activităţi de determinare mediată”, în urma cărora angajaţi ai societăţii Millenium Topographica SRL i-au dat lui Eduard Cincu câte 1.000 de lei lunar din 2012 până în 2015, sumă necuvenită şi neevidenţiată în actele contabile.