Dan Stana: „Numirea mea s-a făcut pe criteriul: pregătire profesională”

0
1081

Fostul liberal Dan Stana a reușit să stârnească nemulțumiri  în organizația județeană ALDE, după ce și-a manifestat intenția de a se înscrie în partid. Dacă o parte din membrii organizației politice de la Olt, în frunte cu deputatul Mihai Niță,  susține  această idee, o altă parte respinge categoric venirea fostului liberal la ALDE Olt.

La sfârșitul săptămânii trecute,  Dan Stana, fost prim-vicepreședinte al PNL Olt  urma să semneze adeziunea de intrare în ALDE, în cadrul organizației din Piatra Olt. Zvonurile potrivit cărora, Dan Stana s-ar fi înțeles cu președintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niță, pentru o funcție de conducere în schimbul intrării lui în ALDE, funcția de director al CFR Marfă- Regionala Craiova, au ajuns repede la urechile celorlalți membrii ai partidului, moment în care s-a ajuns la o adevărată ceartă în interiorul organizației politice de la Olt.

Zvonurile că Stana ar fi fost susținut  de o parte  din conducerea ALDE Olt pentru a ocupa o funcție de conducere pe linie profesională a creat nemulțumiri în rândul celoralți membrii ai partidului. Toate aceste speculații au fost însă infirmate de fostul liberal. „…liber de contract, eu mi-am dat demisia de săptămâna trecută, l-am informat de domnul Moisescu că am multe nemulțumiri legat de activitatea partidului, a unor primari… Am vorbit cu domnul Niță doar pentru un proiect politic cu ALDE. Eu sunt detașat până în ianuarie  pe această funcție. Pentru mine, domnii Știrbu și Moisescu îmi rămân prieteni, indiferent de situație. Vreau însă să se știe că pentru ocuparea funcției de director al CFR Marfă, Regionala Craiova am fost dorit de secretarul de stat Minel Cercel, care mi-a fost director, pentru această funcție luând în calcul profesionalismul  meu… Numirea mea s-a făcut pe criteriul – pregătire profesională și nu pe linie politică.” ne-a declarat Dan Stana, director al CFR Marfă, Regionala Craiova.

Dacă vor ajunge membrii ALDE Olt la un consens și dacă Stana va semna adeziunea de intrare în organizația politică de la Olt, rămâne de văzut.