Cumpănașu se ia la trântă cu parlamentarii de Olt

0
2124

Caracalul a devenit un simbol al incompetenței unor lucrători din poliția județului Olt, a unor magistrați și al – ceea ce pe scurt se numește: MAFIA LOCALĂ!

Din păcate, numele municipiului Caracaleste pronunțat cel mai des în aceste zile la modul negativ, legat fiind de răpirea celor două tinere, despre care nu se știe exact ce s-a întâmplat cu ele.

În mai multe rânduri, cotidianul nostru a tras semnale de alarmă că în județul Olt a existat de ani buni și încă există o complicitate periculoasă între infractori, crimă organizată și cei care au atribuții pe linia respectării ordinii siguranței publice în localitățile județului Olt.

Cazul ”Bercea” a fost doar o mică poveste din cartea neagră care cuprinde caracatița mafiotă din Olt, în aproape toate structurile: economic, social, politic, justiție și educație.

Avem o clasă politică nolnavă, avem un stat de drept virusat, slab și mulți oameni numiți pe funcții de conducere numiți după criterii de clan, rudenie, politic sau prin mituire.

Ceea ce încearcă Alexandru Cumpănașu să întreprindă este o răbufnire, un gest de disperare al omului de rând, al nostru, al tuturor…

Acesta a mers până acolo încât se luptă acum și cu clasa politică din Olt, cu parlamentarii pe care-i consideră vinovați cel puțin moral, că, deși au știut situația existentă în județ nu au reacționat, ba chiar unii dintre ei sunt acuzați de legături cu mafia locală. Drept pentru care a înaintat parlamentarilor din Olt o plângere penală. Cum au reacționat aceștia, vă prezentăm mai jos punctele lor de vedere:

Florin Iordache (PSD) : Nu am dorit să comentez acest subiect. După ce se va soluționa cauza aflată spre cercetare și aspectele în complexitatea lor se vor putea trage unele concluzii.

Dan Ciocan (PSD) a refuzat să comenteze situația.

 

Deputatul Mihai Niță (ALDE): ”Sunt vinovat că nu m-am implicat”

”În disperarea lor sunt în stare să folosească orice soluție de a riposta… nu trebuie să ne supărăm pe el (n.r. Alexandru Cumpănașu) în intenția și suferința lui. Din punct de vedere al legislației, trebuie făcut ceva pentru ocuparea locurilor publice în România, numai printr-un concurs corect.

Semnalul lui Alexandru Cumpănașu trebuie să zguduie toată clasa politică și merită apreciat. Dacă nu facem ceva o să ne sară lumea în cap, pe bună dreptate! Mă simt vinovat că nu m-am implicat, deși am văzut cum stau lucrurile și nu am ieșit să spun lucrurilor pe nume.

Senator Siminica Mirea: ”Eu sunt puțin intrigată”

”Eu sunt puțin intrigată de această atitudine a domnului Cumpănașu, poate că nu el trebuie să fie port-drapelul luptei pentru dreptate și adevăr.

Sunt un parlamentar care n-am partipliuri cu grupurile de infractori , ba dimpotrivă, am făcut demersuri pentru salvarea oamenilor (de pildă la montarea parapeților de protecție de la Saru și Optași). Poate că n-am luat o atitudine mai mare atunci când au fost unele derapaje locale, dar n-am fost în cercul pesedeului.”

Deputatul Alexandru Stănescu (PSD): ”Mass-media e de vină”

”Este o manipulare și mass-media e de vină, pentru că exagerează, denigrează organele statului și nu le încurajează în activitatea lor… Eu nu știu că există în județ clanuri mafiote, iar poliția își face datoria. Cred că trebuie să gândim o mai bună legislație privitoare la activitatea poliției și la prevenirea traficului de persoane.”

Senatorul Renică Diaconescu (PSD): ”Lumea mea e alta”

”M-a impresionat mult ceea ce s-a petrecut la Caracal și sunt alături de familiile aflate în suferință. Este dreptul domnului Cumpănașu să facă o plângere penală, dar nu văd care este implicarea mea în această problemă. Nu am avut nicio legătură, nu am și nu voi avea nici în viitor o minimă legătură cu astfel de oameni care încalcă ordinea și afectează siguranța publică. Eu sunt un intellectual care nu intră în această ecuație. Lumea mea este alta, sunt un om care salvează oamenii și care de mulți ani este în slujba lor.”

Senatorul Paul Stănescu (PSD): ”Eu n-am de-a face cu grupurile infracționale”

”În primul rând vreau să transmit vreau să transmit și prin acest ziar, sincerele mele regrete și compasiune, cuvintele nu sunt de ajuns pentru suferințele prin care trec aceste familii. Eu, familia mea, nu avem de-a face cu aceste grupări infracționale, pe care nu le cunosc și pe care nu le-am sprijinit niciodată. Pentru ce s-a întâmplat, legea să-și spună cuvântul.”

Gigel Știrbu (PNL):

Dacă structurile Ministerului Afacerilor Interne erau conduse de profesioniști probabil Alexandra acum ar fi fost în viață, în situația în care oamenii politici se implică în a face nominalizări la conducerea acestor structuri, oameni de casă, oameni loiali, cu siguranță intituțiile și implicit cei care sunt deserviți de aceste instituții au de suferit. Cred că parlamentul ar fi trebuit să se reunească în regim de urgență așa cum au solicitat reprezentanții Patidului Național Liberal, pentru a lua decizii și a elimina acele prevederi care au dus la intrarea în vigoare a recursului compensatoriu. Ați văzut că 18 mii sau mai bine de 18 mii de recidiviști au fost eliberați din închisori și am vazut în ultimele luni, în ultima jumătate de an că majoritatea acestor recidiviști au comis infracțiuni și au comis fapte cu iz penal. Eu nu am conexiuni în lumea acesta a interlopilor, dar am sesizat de foarte multe ori politizarea instituțiilor statului și sădirea acestor lachei, dacă le putem spune așa, ale unor potentați politici ai zilei nu face decât să slăbească aceste instiuții, am văzut cu toții. De fapt e un secret al lui Polichinelle la noi în județ, pentru că șefii poliției, cei care ulterior au fost destituiți, erau oameni de casă ai familiei Stănescu sau ai familiei Ciocan. Oameni de casă care ce făceau în definitiv? Vedem acum că erau foarte slabi profesioniști, dar le ocroteau interesele acestor oameni politici, ale unor oameni care erau în măsură să promoveze astfel de indivizi în fruntea acestor instituții.

Sunt puși astfel de oameni în fruntea aproape tuturor instituțiilor deconcentrate din județ. PSD-ul a mers până acolo încât a politizat totul până la nivel de femeie de serviciu și sofer. Dacă nu ai carnet de partid, dacă nu ai umbrelă politică, dacă nu ai o cunoștință, un prieten, care să fie membru al partidului de guvernământ sau să aibe o putere de decizie în cadrul acestui partid, nu accezi la o funcție în structurile deconcetrate ale județului. Aceste aspecte, eu personal și mulți ca mine din multe județe, le-au spus. Această nenorocire a arătat incapacitatea și incompetența și lipsa de profesionalism a celor care conduc instituțiile.”