Cum se circulă după prima ninsoare din această iarnă în Olt

0
321

Peste zece utilaje acţionau luni dimineața, pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Olt, aproximativ 200 de tone de material antiderapant fiind împrăştiate. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Potrivit directorului Secției Drumuri Naționale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, la ora actuală niciun tronson de drum național nu este blocat, angajații SDN intervenind cu nu mai puțin de 12 utilaje, atât proprii, cât și închiriate.

  „Se circulă bine la această oră. Am acționat cu 12 utilaje toată noaptea și se acționează și acum. S-au împrăștiat aproape 200 de tone de sare până în prezent. În acest moment se circulă în condiții de iarnă. Carosabilul este negru la această oră, posibil pe unele zone să mai aibă sub un cm de mâzgă. Nu avem blocaje”, a declarat șeful SDN Slatina.

Paradoxal este faptul că, deși legea prevede că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, potrivit directorului SDN Slatina, s-a constatat că nu toți șoferii au apucat să-și echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă.

 „ Cred că nu toți au apucat să-și echipeze autovehiculele că a venit destul de repede acest fenomen de iarnă. S-a manifestat destul de devreme, dar trebuie să fie atenți și să circule în condiții de iarnă. Am observat că într-adevăr șoferii circulă cu atenție, iar unul din motive pentru care circulă încet și cu prudență este că nu toți au anvelope de iarnă”, a adăugat Motorga.