Cum poți calcula probabilitatea și șansele de câștig la cazino

0
288

Ce au în comunjucătorii profesioniști? Toți au o înțelegere bună a probabilităților de câștig la cazino. Probabilitatea este ramura matematicii care măsoară cât de probabil este ca un eveniment să aibă loc.

În ceea ce privește jocurile de cazino, probabilitatea nu se referă la numerenorocoase. În schimb, cotele sunt o modalitate de a exprima această probabilitate. În cele ce urmează vom explica modul în care pot fi calculate cotele, respectiv probabilitatea, dar și diferența dintre cele două noțiuni.

Modalități de a exprima o probabilitate

Una dintre modalitățile cele mai comune de exprimare a unei probabilități este convertirea unei fracții într-un procent. Aceasta este doar o chestiune de diviziune.

Poți exprima acest lucru și prin zecimale, dar acest lucru este rar în majoritatea jocurilor de cazino sau a jocurilor de poker.

Unul dintre cele mai utile moduri de a exprima această probabilitate este cota. Când te referi la cote, compari numărul de șanse în care un eveniment ar putea avea loc cu numărul de  șanse ca același eveniment să nu aibă loc.

În cazul unui zar cu 6 laturi, șansele sunt de la 5 la 1. Mai exact, aici ncimoduri de a arunca un număr diferit de șase și aveți un singur mod de a arunca un șase.

 

De ce cotele sunt o modalitate atât de utilă de a exprima probabilitatea

Am stabilit deja că o cotă sunt un mod util de exprimare a probabilității. Am explicat deja cum funcționează cotele atunci când exprimăm o probabilitate, dar cotele se referă și la plata unui pariu.

Acesta este, de asemenea, un raport între ceea ce trebuie să câștigi și ceea ce vei pierde. Dacă joci un joc de masă într-un cazinou – cum ar fi blackjack, craps sau ruletă – cotele de plată sunt exprimate în format de „până la”.

 

Cum devine utilă înțelegerea cotelor

Să presupunem că nu ai mai jucat niciodată la ruletăși nu ești sigurda că este un joc bun sau nu în comparație cu celelalte jocuri din cazino. Cum îți poți da seama de asta?

Uită-te din nou la pariul cu un singur număr. Dacă aduni numărul total de rezultate potențiale, vei obține un total de 38. O roată de ruletă americană standard are 38 de numere: de la 1 la 36, ​​0 și 00.

Asta înseamnă că șansele de a câștiga un pariu cu un singur număr sunt de la 37 la 1. Ai o modalitate de a câștiga comparativ cu 37 de modalități de a pierde. Dar pariul se plătește la 35 la 1.

Este clar că avantajul este de partea cazinoului în acest caz, dar cât de mare este acest avantaj?

Este vorba doar de scăderea cotelor de plată din cotele de câștig. Majoritatea oamenilor, când au făcut acest calcul, exprimă diferența ca procent. În acest caz, procentul respectiv este de 5,26%.

Dacă vei compara acest procent cu avantajul casei pentru un joc precum blackjack, vei putea decide că blackjack-ul este un joc mult mai profitabil. Ceea ce este adevărat.

Modul în care înțelegerea cotelor te poate ajuta jocul de poker

În poker, veți auzi jucătorii vorbind despre cotele de pot. Cotele potului sunt un raport dintre banii din pot (premiul) și suma pe care plasată la un pariu.

Să presupunem că există 100 $ în pot și că cineva înaintea ta a pariat 10 $. Asta înseamnă că potul îți oferă cote 100-10, pe care le poți reduce la 10-1.

Să spunem, de asemenea, că ai patru cărți la culoare și că vei primi alte două cărți (aceasta este o situație obișnuită în bani reali Texas hold’em). Asta înseamnă că șansele de a finaliza cu un câștig sunt de 4,22 la 1.

Deoarece vei fi plătit cu o cotă de 10 la 1, acesta este un pariu profitabil.

Majoritatea deciziilor la poker pot fi luate în considerare în termeni de outs și cote de pot, dar există mai multe aspecte pe care e nevoie să le iei în considerare. E necesar să ții cont de tipul de cărți pe care le-ar putea avea adversarii tăi.

În cele din urmă, jucătorii de poker folosesc și „cotele implicite”. Asta înseamnă că un apel nu are doar cote de pot în funcție de ceea ce estea cum în pot, ci și un pot mai mare la confruntare.

 

Concluzie

Dacă vrei să joci inteligent, trebuie să ai cel puțin o înțelegere de bază despre cum să calculezi probabilitatea și cotele. Din fericire, principiile pe care le poți utiliza pentru a face acest lucru sunt extrem de simple. Sigur, lucrurile se pot complica, dar punctul de plecare în această matematică a cotelor rămâne permanent același.