CSM A APROBAT CEREREA DE PENSIONARE A UNUI MAGISTRAT DIN OLT. PROPUNEREA VA AJUNGE LA KLAUS IOHANNIS

0
492

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, în şedinţa de joi, 11 martie, cererile de pensionare pentru cinci magistraţi, propunerile fiind trimise către Preşedintele României care va semna decretele de eliberare din funcţie.

Printre magistraţii care au cerut pensionarea se numără şi judecătoarea Marinela Georgescu de la Tribunalul Olt. Propunerea CSM de eliberare din funcție a magistratului va ajunge la Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit dispozițiilor articolului 65 alineatul (2) din Legea numărul 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, eliberarea din funcție a judecătorilor și procurorilor se dispune prin decret al Președintelui României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerilor privind: eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei STĂNIŞOR VERA, judecător la Curtea de Apel Bacău; eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 18.03.2021, a doamnei GEORGESCU MARINELA, judecător la Tribunalul Olt; eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei BARAC CONSTANŢA IULIA, judecător la Judecătoria Constanţa; eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 05.04.2021, a doamnei BACIU ELISABETA-ROSITA, judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Râmnicu Vâlcea și eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.04.2021, a doamnei STOENESCU DORINA, judecător la Judecătoria Calafat.