Cresc pensiile!

0
774

Prezent la Antena 3, ministrul Eugen Teodorovici a anunțat cu cât se va majora punctul de pensie la 1 septembrie 2019. Reacția sa a venit după ce vicepreședintele USR Vlad Alexandrescu l-a acuzat că a trimis o circulară instituțiilor publice în care se cere reducerea cheltuielilor pentru a se încadra în limitele bugetare aprobate.

”Măsurile fiscale și economice inconștiente adoptate de către guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani, sub oblăduirea infractorilor Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, au creat o criză bugetară majoră. Cheltuielile sunt în creștere, iar veniturile nu reușesc să țină pasul. Promisiunile electorale populiste și măsurile fiscale care avantajează companiile și instituțiile camarilei politice de la București și ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă.

După schimbările legislative promovate de guvernarea Dragnea-Dăncilă, inclusiv creșterea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea nediscriminată a salariilor funcționarilor publici, Teodorovici îndeamnă acum instituțiile publice să strângă cureaua și să sufere de pe urma proastei guvernări a PSD-ALDE, apelând la austeritate și tăieri de salarii pentru a evita reducerea personalului”, a afirmat Vlad Alexandrescu.

Eugen Teodorovici a explicat ce scop a avut această circulară.

„Această circulară de la finanțe a plecat în luna aprilie, dacă nu mă înșel, s-a discutat la acea vreme despre acest subiect, s-a clarificat și văd că astăzi au început într-un mod agresiv în spațiul public să se ducă o astfel de știre tocmai pentru a se induce teama în tot ceea ce înseamnă în principal pensionarii din România, salariații din sectorul bugetar. Numai că este o încercare sortită eșecului.

Am explicat foarte clar și repet că vizavi de partea de pensii ce ne-am asumat este prevăzut și în bugetul pe 2019 ca și sumă. La 1 septembrie punctul de pensie crește cu 15% – nu este niciun fel de dubiu. (…)

Circulara respectivă este trimisă cu următorul scop, ca ministru de finanțe – cred că e de bun simț – să te asiguri ca lunar fiecare instituție publică în parte să trimită modul în care este gestionat banul public în acest sector”, a precizat Eugen Teodorovici, la „Sinteza zilei”.

Sursa: capital.ro