Creșa de pe Strada Zmeurei din Slatina va funcționa pe perioada vacanței de vară

0
358

După o pauză de câteva luni, Creșa nr. 4 de pe Strada Zmeurei din Slatina se va redeschide. Aceasta va fi deschisă pe perioada vacanței de vară, fiind disponibile 35 de locuri.

Părinții pot depune solicitări în perioada 23-26 iunie 2020.

„Solicitările (formular tip pus la dispoziție gratuit) se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Slatina, str. Fraţii Buzeşti, nr. 6 – Compartimentul Relaţii cu publicul. Solicitările pot fi depuse și poștal inclusiv prin poșta electronică (telefon pentru informaţii suplimentare: 0249418663). Se pot depune solicitări doar pentru copii care figurează în evidența creșei ca înscriși în anul școlar 2019/2020”, se arată într-un comunicat al Primăriei Slatina.

În condițiile în care numărul solicitărilor va fi mai mare decât numărul locurilor puse la dispoziție pentru perioada vacanței de vară, la departajare se va tine seama de:

  • existența contractelor/rapoartelor de muncă active pentru ambii părinți/reprezentantul legal al copilului
  • frecventa copiilor la creșă în anul școlar 2019/2020
  • Creșa va funcționa cu respectarea prevederilor Ordinului comun al MS, MEC și MMPS nr. 1076/4518/3936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial nr. 510 din data de 15.06.2020.

Temperatura copilului se va măsura de către părinţi înainte de a pleca la creşă. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), copilul nu merge la creșă. Transferul de obiecte sau echipamente între casă și creșă trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb şi încălţăminte suplimentară. Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Părinţii trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creşă. Accesul în creșă nu este permis părinților/reprezentanților legali ai copilului, acesta fiind predat/preluat la uşa unităţii.

Pentru a se respecta distanţarea fizică, sosirile/plecările copiilor se eșalonează la interval de 10 minute, de comun acord cu aparținătorii, astfel: -sosire – începând cu ora 6.10 până la ora 9.00; plecare – începând cu ora 15.10 până la ora 17.30.