Cozi uriașe la ghișeele pentru pașapoarte

0
349

În fiecare an, luna august este cea mai aglomerată pentru Serviciului Public Comunitar Pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Olt. Majoritatea oltenilor care lucrează în străinătatea se întorc acasă, în concediu, şi profită de acest lucru pentru a-şi reînnoi paşapoartele. Totodată,  aceasta este şi perioada vacanţelor şi foarte mulţi oameni  îşi fac paşaportul înainte să plece în concediu.

De câteva zile, în fiecare dimineaţă se formează o coadă imensă în faţa Serviciului de Paşapoarte Olt. Programul începe de la 08:30, însă oamenii vin chiar și cu câteva ore mai devreme. „M-am gândit că este foarte aglomerat și tocmai din acest motiv am venit de la ora 6:00. Am nevoie de paşaport pentru o vacanţă și chiar nu mai puteam amâna pentru altă zi. Am vrut să fiu sigur că nu plec de aici fără pașaport. În străinătate, personalul este mai numeros şi nu se formează astfel de cozi , însă noi trăim în România și asta ne ocupă tot timpul “, a declarat Florin Popa, un slătinean care se pregătea să plece în vacanță cu familia.

Deși reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple lucrează la capacitate maximă,  nu se pot soluţiona întotdeauna toate solicitările. Potrivit acestora,  în perioada estivală, în fiecare an se aglomerează ghişeele. Faţă de primul trimestru al anului 2016, numărul cererilor a crescut în primul trimestru al anului 2017 cu 42%. Reprezentanţii instituţiei recomandă oamenilor să îşi verifice din timp data exprimării paşapoartelor.