Corabia are patru noi cetățeni de onoare

0
385
Niculina Merceanu, Sindilă Gheorghe, Jianu George – Cătălin și Marian Aprodu au primit  titlurile “Cetățean de Onoare al Orașului Corabia” pentru contribuția deosebită la creșterea prestigiului orașului de la Dunăre. Ceremonia festivă de decernare a titlurilor “Cetățean de Onoare al Orașului Corabia” a avut loc joi, în sala de ședințe a Primăriei Corabia.
Doamna profesor Niculina Merceanu este președinte fondator al Asociației culturale „La noi la români” și membru al Comitetului Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii al Academiei Române. A fost redactor, realizator, prezentator și producător de emisiuni tv în cadrul Departamentului Muzică – Divertisment din Televiziunea Română.
Domnul profesor universitar doctor inginer Gheorghe Sindilă lucrează în cadrul Universității Politehnice București, este autor a numeroase cărți și articole, publicate în reviste de specialitate de circulație internă și internațională precum și a mai multor proiecte și contracte de cercetare.
Domnul doctor Jianu George – Cătălin este medic primar chirurgie generală în cadrul Institutului Oncologic București. Este membru al Societății Române de Chirurgie Generală precum și al Societății Române de Chirurgie Oncologică. Autor și coautor de lucrări științifice în țară și străinătate.
Profesorul Marian Aprodu are un C.V. impresionant care cuprinde stagii de cercetare în străinătate ( USA, Italia, Germania, Franța, Coreea de Sud) granturi naționale și internaționale, expuneri la conferințe internaționale, articole și studii publicate în reviste internaționale, premii și distincții obținute pentru excelență în cercetare. În data de 2 Februarie 2022, profesorul Marian Aprodu a fost ales Membru Corespondent al Academiei Române – Secția de Științe Matematice.