Caracal: Copacii uscați din parcul ”Constantin Poroineanu” prind viață din nou

0
94

Copacii uscați din parcul ”Constantin Poroineanu” din municipiul Caracal vor prinde viață datorită sculptorilor care îi va transforma în elemente de arhitectură peisagistică. ​Sculpturile vor fi efectuate în firidă, adică în interiorul arborelui, pentru a fi mai bine protejate.

Sculptorii vor fi prezenți în parc, în perioada 20 – 24 septembrie, iar acest proiect demarat de Primăria Caracal este menit să conserve masa lemnoasă care trebuia îndepărtată, dându-i astfel o nouă „viață” spre bucuria concetățenilor de toate vârstele.

”Avem unul din cele mai frumoase parcuri naturale din țară și din Europa. Parcul Constantin Poroineanu este astăzi un reper important în comunitatea noastră. În calitate de primar, am dezvoltat câteva proiecte aici care au fost apreciate de dumneavoastră. Vom continua!

Fiind un parc natural, unii copaci se usucă și din punct de vedere peisagistic ar trebui îndepărtați. Am inițiat un proiect pentru a evita tăierea lor definitivă.
​Între 19-24 septembrie, în parc va avea loc un eveniment menit să conserve într-un mod plăcut și interesant copacii uscați. Am invitat 5 sculptori, care timp de 5 zile vor da o nouă față copacilor, transformând 10 dintre ei în sculpturi.” a declarat edilul localității, Ion Doldurea.