Controale la vulcanizările auto din Slatina

0
754

Vulcanizările auto din municipiul Slatina sunt în această perioadă în vizorul polițiștilor și inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt. Pentru neregulile constatate, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat amenzi în valoare de peste 500.000 lei.

Având în vedere că se apropie sezonul rece, iar montarea cauciucurilor de iarnă este o condiție necesară pentru a circula regulamentar, polițiștii de investigare a criminalității economice, sprijiniți de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au acționat în vederea combaterii faptelor ilicite, din cadrul vulcanizărilor auto.

Din acest motiv, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de către inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au acționat, pe raza municipiului Slatina, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite de societățile comerciale, care au ca obiect de activitate “vulcanizări auto”. „În urma verificărilor efectuate la societățile comerciale de profil, au fost constatate nereguli la 5 dintre acestea, fiind astfel aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 535.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat fiscal, și a Legii 53/2003 privind încălcarea dispozițiilor legale referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă. Astfel, la una dintre societăți au fost identificate două persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, o altă societate nu deținea casă de marcat, iar 3 vulcanizări nu emiteau bonuri de casă clienților, au declarat reprezentanții IPJ Olt.

Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea activității unei firme, precum și confiscarea sumei de 390 lei.