CONTESTAŢII LA LICITAŢIA PRIVIND COLECTAREA GUNOIULUI, ÎN OLT

0
494

Au fost deja înregistrate primele contestaţii la licitaţia pentru colectarea gunoiului din judeţul Olt, în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID), proiect iniţiat cu fonduri europene de Consiliul Judeţean Olt. 

 Informaţia a fost confirmată de preşedintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

„În ce priveşte proiectul privind deşeurile, din toate informaţiile pe care le deţin, înţeleg că, în cadrul procedurii, Comisia de licitaţie a înştiinţat cine a fost eliminat şi cine a rămas mai departe în cursă, şi există contestaţii”, a declarat Oprescu.

Potrivit surselor Gazeta Oltului, două din cele patru societăți, intrate în cursa pentru câștigarea licitației privind atribuirea Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare a deșeurilor municipale și altor fluxuri de deșeuri, au formulat deja contestații.

Colectarea deşeurilor menajere a fost scoasă din nou la licitaţie după rezilierea contractului cu Rosal Grup, firma familiei Prigoană, care nu și-a îndeplinit obligațiile asumate prin contract.

Proiectul Sistem Integrat de Management al Deșeurilor a fost implementat de Consiliul Judeţean  Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial  Mediu, având o valoare de aproximativ 32 de milioane de euro, fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro .