Consiliul Local şi Primăria municipiului Slatina organizează, și în acest an, concursul „Disney Cup”

0
174

Consiliul Local şi Primăria municipiului Slatina organizează în data de 23.05.2023, manifestarea – concurs „Disney Cup”, care se adresează elevilor din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a din unităţile de învăţământ din municipiul Slatina. Manifestarea este organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Olt şi unităţile de învăţământ din oraș. Pentru organizarea acestui eveniment municipalitatea va aloca suma de 357.000 lei.

Manifestarea „Disney Cup” este o activitate extraşcolară, derulată în două etape, care îşi propune să evidenţieze performanţele înregistrate de elevi la disciplinele din aria curriculară, ţinând cont de importanţa diverselor domenii culturale care structurează personalitatea umană, precum şi de conexiunile dintre aceste domenii.
Prima etapă a manifestării este reprezentată de un concurs derulat în fiecare unitate de învăţământ înscrisă în manifestare, care va fi susţinut în data de 23.05.2023.
 A doua etapă a manifestării reprezintă o excursie la Disneyland-Paris (Franţa), care va fi efectuată de câte trei elevi câştigători de la fiecare unitate de învăţământ şi un profesor însoţitor la nouă elevi.” se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Slatina.

Concursul se va desfăşura în data de 23.05.2023, cu începere de la ora 12:30, simultan
în toate unitățile de învăţământ din municipiu care s-au înscris la concurs. Timpul de rezolvare a testului este de 20 minute.

În situaţia în care un elev care a efectuat excursia la Disneyland organizată în ediţiile anterioare ale concursului Disney Cup obţine punctaj maxim la prezenta ediţie, acesta va fi premiat cu un premiu special în sumă de 700 lei (numai în situaţia în care acesta nu a mai beneficiat de premiul special), urmatorul clasat în ordinea punctajului urmând a efectua deplasarea la Disneyland. În situația în care un elev a efectuat excursia și a câștigat și premiul special în anii anteriori, dacă va fi desemnat câștigător a treia oară, va fi recompensat printr-o diplomă de participare, fără premiu în bani.
Dacă, din diverse motive, unul sau mai mulți elevi câștigători ai excursiei renunță la premiu, locul rămas liber nu va putea fi redistribuit următorului clasat, urmând să efectueze excursia doar cei rămași.” mai arată sursa citată.