Consilierii județeni, convocați în ședință extraordinară

0
580

Plenul Consiliul Judeţean Olt se va întruni luni, 4 decembrie, de la ora 11.00, în ședință extraordinară pentru a aproba alocarea sumei de 6,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară al Consiliului Județean pentru primăriile cu probleme financiare. Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a precizat că această sumă este necesară pentru ca toate administraţiile din Olt să poată încheia anul financiar.

Totodată șeful administrației județene a declarat că, întrucât la unele primării au apărut probleme cu asigurarea plăţii salariilor, după mărirea indemnizaţiilor primarilor şi consilierilor, ca urmare a prevederilor Legii salarizării care a intrat în vigoare în luna iulie, Consiliul Judeţean Olt a  demarat procedurile pentru iniţierea unui proiect de hotărâre de guvern prin care să fie alocată suma de 8.944.000 lei, pentru rezolvarea situaţiei.

„8.944.000 lei este suma solicitată de la Guvern. Este un proiect de hotărâre de guvern pe care l-am făcut încă de săptămâna trecută care priveşte doar salarii şi conturi blocate, situaţii excepţionale. Sunt două-trei primării, din informaţiile mele, care au conturile blocate, nu neapărat din cauza neplăţii salariilor, cât din cauza unor terţe părţi, de la diverse contracte pe care le-au avut”, a conchis Oprescu.

Ilie Bîzoi