CONDUCTĂ NOUĂ DE CANALIZARE PENTRU APA UZATĂ DIN CARTIERELE SĂRĂCEȘTI ȘI SATU NOU

0
142
Compania de Apă Olt a anunțat înlocuirea conductei pentru apa uzată din cartierele Sărăcești și Saru Nou.
Concomitent cu investiția de reabilitare și deviere a rețelei de distribuție SP Oituz- strada Prelungirea Pitești, din Municipiul Slatina,  lucrare care face parte din proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020”, Compania de Apă Olt are în desfășurare, cu fonduri proprii, o nouă investiție în zonă. Astfel, se va introduce o nouă conductă de canalizare care să preia apele uzate din cartierele Sărăcești și Satu Nou, pompate din SPAU Nucului.
Datorită acestei investiții, va scădea consumul de energie electrică din SPAU Nucului, iar o mare parte din debitul de ape uzate poate fi descărcat gravitațional în noua conducta de canalizare de pe strada Pitești.
Având în vedere că, în  ultimul an, electropompele de la SPAU Nucului au fost înfundate și chiar arse, de nenumărate ori din cauza deșeurilor textile aruncate în rețeaua de canalizare, această investiție a Companiei de Apă Olt rezolvă parțial, problemele care pot să apară în această zonă.
 Depinde numai de RESPONSABILITATEA civică a cetățenilor care locuiesc în cartierele Sărăcești și Satu Nou care nu mai trebuie să arunce în rețeaua de canalizare și vasul de toaletă deșeuri menajere: ulei folosit și resturi alimentare, șervețele umede, scutece, absorbante, ață  dentară, betisoare de urechi, hârtii și resturi alimentare, medicamente, măști sau mănuși de protectie, jucării sau alte obiecte în vasul de toaletă, deșeuri textile (carpe), păr.” au precizat reprezentanții CAO.