Conducta de aducțiune apă de la Podul Olt s-a rupt

0
367

Conducta de aducțiune care preia apa din forajele de pe malul drept al râului Olt, amplasată pe Podul Olt, s-a rupt vineri după prânz, 8 aprilie. Cu toate acestea, alimentarea cu apă nu va fi întreruptă.

Reprezentanții Companiei de Apă Olt au transmis că urmează să înceapă lucrările provizorii pentru înlocuirea conductei rupte. Astfel, în tot municipiul Slatina pot să apară fluctuații de presiune și modificări ale turbidității apei.

„Menționăm că această conductă de aducțiune este prevăzută pentru reabilitare în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020». Lucrările nu au putut începe, încă, deoarece investiția presupune închiderea circulației rutiere pe Podul Olt, una dintre cele mai circulate artere din România, singura cale de acces de la Craiova la Pitești”, a declarat Crina Jilavu, purtător de cuvânt al Companiei de Apă.

Echipele CAO pot începe aceste lucrări urgente numai după darea în folosință a Tronsonului II al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, care va prelua tot traficul rutier de pe acest tronson de drum.